Ukemeny for uke 2
Hverdagen er tilbake for fullt, jeg er ferdig med finalen i Det Norske Måltid og tingenes tilstand er igrunn på normalen. Til de av dere som leser dette på søndag kveld og ennå ikke har sett finalen på TV2, kan jeg berolige med å si at den sendes i kveld klokka 21.45. Finaleshowet var i går kveld, så når TV-sendinga starter, sitter jeg godt plassert i sofaen med en stor kopp te (og kanskje en bolle med popcorn) Det blir ingen røping av hvem som vinner hvilke priser her og nå. Det er bare å sette seg til rette i sofaen og kose seg med et bra show.
Tilbake til middagsplanene for den kommende uka! Jeg tror det skal være muligheter for at de aller fleste skal kunne finne mat de liker og har lyst til å lage her.
Nyt livet og nyt maten!
Mandag – Bakt pasta med tomat, ost og pølse
Vi går for en kjapp, superenkel og god middag på ukens første dag. Pasta, tomater, pølser og ost i skjønn forening må jo blir bra! Dette er også en knall restemiddag. Her trengs absolutt ikke oppskriften og følges!
Tirsdag – Fiskepai med potetmostopping
Jeg har skikkelig sansen for den engelske varianten av fiskegrateng. Absolutt ikke på bekostning av den gode norske varianten, men som et tillegg. Som den store potetmoselskeren jeg er, fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.
Alle som enten har spist middag hjemme hos meg eller som har lest mer enn én middagsoppskrift fra meg før, vet at jeg har en veldig stor appetitt på hvitløk. Jeg simpelthen elsker disse feddene som med sin tilstedeværelse gir en ekstra dimensjon til veldig mye mat. Selv med mitt til dels ganske så store hvitløkforbruk, har jeg ennå ikke mistet en eneste venn på grunn av hvitløkånden dagen derpå.
Torsdag – Minestrone med basilikumpesto
Deilig, deilig suppe for alle som er glad i grønnsaker og spesielt for alle som elsker basilikumpesto!
Fredag – Hawaiiburger med pommes frites
Jeg vedder mye på at alle som har opplevd steinvaska høyvannsbukse, hockeysveis og “Stovnerpalme” elsker denne burgeren, for dette er ungdomstiden tilbake i et lite jafs! Kos deg!
Lørdag – Staselig laks med sellerirot og bacon
Jeg elsker det når det er sånn at maten blir feiende flott uten at man egentlig har gjort spesielt mye for at den skal bli det. Det synes jeg denne staselige laksen er et godt eksempel på. Jeg ovnsbaker grønnsaker og steker bacon og fiskestykker og voila! så dukker disse lekkerbiskenene opp på tallerkenen!
Søndag – Svinefilet med urter, tomat- og kikertsaus og ovnsbakte poteter
Behandler du svinefileten din med kjærlighet og omhu (og bruker et steketermometer) får du et supersaftig og godt kjøttstykke. Her får fileten følge med en riktig så smakfull saus av tomater og kikerter. Virkelig verdt å prøve, spør du meg!
Dessert – Supersaftig kokoskake med veldig god glasur
Jeg har en stor svakhet for kakeglasurer. Derfor er jeg superglad i kaker som har tykke lag med bølgende lag av deilig glasur. Her er det bølger av sveitsisk marengs som får toppe denne supersaftige ananas- og kokoskaka.
Her var det mye spennende som vanlig. Takk for mange flotte oppskrifter!
Så bra det faller i smak, Reidun! Ha en strålende flott uke!