Pizza og skøyter
Vi er så heldige at vi har venner som har pizzaovn ute i hagen, og som har den fantastiske tradisjonen med at de inviterer til pizzasteking og -spising ute i det fri. Nå på søndag var det skøyter for de som ville også, i forkant av pizzaspingen. Vi kom rett fra hytta og hadde ikke skyøter med (jeg har ikke skøyter heller), men vi fikk prøvd oss med sparkstøttingen! Moro!
Før jeg viser fram noen av pizzaene som ble lagd og stekt, må jeg vise fram noen av de fantastisk deilige brødene som Kläre hadde bakt til vi kom.
Ciabatta med rosmarin og salt. Sjekk ut de flotte lufthullene og den skorpa!
Ciabatta med kaviarsmør. Det har jeg aldri smakt før, men det var veldig godt. Dette er rett og slett smør og svart kaviar som er rørt sammen. Kläre, som er fra Tyskland, sier at det i Tyskland er veldig vanlig å servere gode brød med ulikt smakssatt smør når du har fest. En god måte å mette mange! Dette skal jeg lage selv også! Jeg synes det var kjempegodt og en strålende festide!
Deilig olivenbrød.
Halvspist skive med brie.
Med brød i henda rakk vi en sparkstøttingtur før vi var klare for mer spising. Var litt vanskelig å sparke ettersom vi ikke hadde brodder, så noe racerfart ble det ikke!
Masse forskjellig pizzafyll – brokkoli, blåskjell, mozzarella, soltørkede tomater, oliven, reker, sylta squash, eddiksylta kantareller. Både kantarellene og squashen har Kläre sylta selv.
Ola er klar til å legge inn de første pizzaene. Her har han brent i ovnen i ca. 1 døgn for å få den perfekte varmen.
Adrians første pizza er ferdig! Har du aldri prøvd det, kan jeg nå fortelle deg at lettkokt brokkoli er kjempegodt på pizza! Prøv selv!
Lea kjørte en litt straightere versjon. Det er så utrolig deilig med de brente kantene. Og brente kanter fra baksterovner som dette smaker helt annerledes enn det som blir brent inne i en vanlig stekeovn.
Her er min første klar for steking. Hvitløkolje, rosmarinolje, blåskjell og mozzarella.
Å ja! Det ble godt! Jeg kunne ha spist 10!
Bli inspirert! Det går an å bruke disse toppingene på vanlige pizzaer også.
Kanskje du skal prøve noen nye varianter neste gang du lager pizza?
Moren min har pizzaovn ute på hytta. Det er fantastisk deilig og skikkelig luksus!
Neste gang du skal lage pizza, i ordentlig pizzaovn eller på pizzastein i stekeovnen, prøv min egenkomponerte spesial:
olivenolje, pizzaost, mozzarella, chevre (fransk chevre, ikke den ferske norske varianten), parmaskinke og strø godt med fersk rosmarin (hele blader) på toppen. Jeg lover deg at det er supergodt! 🙂
Ja, det er jeg i grunn helt sikker på at er supergodt, Johanna! Må prøves! Tusen takk for tipset.