Taco med kylling og deilig salsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Taco med kylling og deilig salsa

Kjenner du suget etter tacoen komme når helga nærmer seg? Smakene av tomatsalsa, kjøttdeig og spisskummen? Mmm… Jeg synes det er skikkelig digg med en tacolefse eller to fylt til randen med ulike godsaker. Her har jeg fylt opp lefsene med kyllingkjøtt, tomater, massevis av hvitløk og en passe dose chili. Det må bli suksess. Og isteden for den vanlige tomatsalsaen, gir jeg det hele en litt annen vri med en ananassalsa til.

Sverger du til den gode, gamle tacosmaken, er denne langpanneversjonen helt glimrende. Guacamole smaker bestandig godt til tex-mex. Oppskriften finner du her!

Taco med kylling og deilig salsa

Dette trenger du for å lage chilikylling med ananassalsa til 4 personer
4 tomater
4 fedd hvitløk
2 røde chili
2 ss tomatpure
1 liten neve fersk koriander
salt og pepper
3 ss olivenolje
4 kyllingbryst
1 stor løk

Taco med kylling og deilig salsa

Ananassalsa
1 ss olivenolje
½ fersk ananas
saft av 1 ½ lime
1 liten rødløk
10 g fersk koriander

Tilbehør
8 tortillalefser
creme fraiche
fersk koriander

Taco med kylling og deilig salsa

Her bruker jeg både ferske tomater og tomatpuré i oppskriften. Du kan også velge å bare bruke hermetiske tomater. Det blir en litt frisere smak når jeg gjør som dette. Så da starter jeg med å fjerne skinnet på tomatene. Kok opp vann i en kasserolle. Skjær to snitt, som et kryss, på toppen av tomatene og legg dem i det kokende vannet. La dem ligge i 20-30 sekunder, til du ser at skinnet begynner å løsne ved krysset. Ta dem ut og fjern skinnet. Del dem i mindre biter og ha dem i en food processor sammen med hvitløkfeddene, grovdelte chilier (du kan bruke bare én hvis du tror det blir i heteste laget med to), tomatpureen og korianderen. Kjør knivene rundt til du får en fin mos. Smak til med salt og pepper.

Varm olivenoljen i en stekepanne og stek kyllingfiletene på begge sider, 4-5 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepanna og la dem avkjøles litt før du finhakker dem. Finhakk løken også og ha den i stekepanna. La den surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til den blir blank. Ha i den finhakkede kyllingen og surr det hele sammen. Hell over tomatsausen og la det småpurte i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Taco med kylling og deilig salsa

Ananassalsaen
Du kan gjerne starte med salsaen, for den tåler godt å stå litt. Varm oljen i en stekepanne.  Skjæt ananasen i skiver og stek dem på forholdsvis sterk varme i noen minutter p hver side til du kjenner at kjøttet begynner å bli mykt. Du kan også bruke en grillpanne til dette. Da steker du til skivene  får svarte striper. Ta dem ut og del dem i små terninger. Ha det i en bolle sammen med limesaften. Finhakk rødløken og korianderen og bland det inn. Smak til med salt og litt pepper.

Da er du klar for et skikkelig deilig stykke mat! Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon