Ukemeny for uke 4

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 4

Med skikkelig kulde hele den kommende uka, trengs det mat som varmer både øyet som ser og munnen som spiser. Og selv om det ikke er meldt like kaldt hele landet – merkelig nok er det mye kaldere på nedre halvdel av landet enn øvre – men samme hva, er det midt på vinteren og det bærer maten preg av.

Mandag – Kalkungryte med butterdeigslokk

Jeg elsker gryter og kasseroller som tåler å stå i stekeovnen. Det er sikkert barnslig moro, men jeg er veldig fascinert av det faktum at jeg kan brune og steke ting i en kasserolle for så å sette hele sulamitten inn i stekeovnen etterpå. Fordi jeg bruker butterdeig, går det så fort å lage denne gryta / paien at jeg kan foreslå den til mandagsmiddag like gjerne som søndagsmiddag.

Ukemeny for uke 4

 

Tirsdag – Helstekt kylling med pommes frites

Dette er en av mine aller største middagsfavoritter! Det er nesten ikke mulig å lage mer lettvint middag enn dette. 5 minutter med forberedelser er hva jeg snakker om for å kunne servere denne middagsperlen.

Ukemeny for uke 4

 

Onsdag – Lekker laks med pasta og tomat

Jeg bruker ofte kremost i sauser og supper fordi det er enkelt og god. Og fordi jeg nesten bestandig har en eller form for kremost liggende i kjøleskapet. Her får kremosten og tomatene følge med pastahjul og laksefileter. Luksuriøs middag på kort tid!

Ukemeny for uke 4

 

Torsdag – Ostegratinert blomkål med sprøstekt bacon

Dette er godt, folkens! Enkelt og lettvint er det også. Det eneste som er lurt å huske på når du lager denne middagen, er skolekjøkkenets leksjon nummer 3 eller 4: hvordan lage hvit saus uten klumper.

Ukemeny for uke 4

 

Fredag – Spagetti med fennikel og ricotta

Jeg er veldig glad i mat som dette. Enkel og lettvint å lage, og med massevis av gode smaker. Tomatene gir både en fylde i smaken og godt næringsinnhold. Det kan vi like. Vil du ha litt mer fiber i retten, kan du bruke fullkornspasta i stedet for vanlig hvit.

Får du ikke tak i ricotta, bruker du creme fraiche isteden for.

Ukemeny for uke 4

 

Lørdag – Sprø vårruller 

11-åringen i huset kunne nok spist vårruller som dette tre dager i uka hele året rundt. Han simpelthen elsker det og jeg må bestandig steke opp flere enn vi faktisk spiser til middag, slik at han kan få dem med seg som skolemat dagen etter. Når jeg har tid, bruker jeg dessuten å lage minst dobbel porsjon også. Så fryser jeg ned – før jeg steker dem – de som vi ikke spiser opp.

Ukemeny for uke 4

 

Søndag – Roastbiff av elg eller storfekjøtt

Roastbiff er skikkelig søndagsmiddag når du serverer det med gode poteter og saus. Det er viktig å bruke et steketermometer slik at du har kontroll på hvor varmt kjøttet blir midt inni. Her har jeg lagd roastbiffen av elgkjøtt, men du kan også bruke storfekjøtt. Både rundsteik (bakpart), flatbiff (bakpart) og bogplommen (forpart) er perfekt å bruke.

Ukemeny for uke 4

 

Dessert – Saftig banankake med valnøtter

Titt og ofte ligger det noen bananer på kjøkkenbenken som har passert middagshøyden og som ikke frister meg alt for mye å spise i sin naturlige form. Heldigvis er banan helt strålende bra å bruke i masse forskjellige kaker og smoothies! Og ligger bananen klar, uten at du har tenkt å lage mat, kan du fryse ned hele bananen og ta den opp når det passer å bake.

Ukemeny for uke 4

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon