Bursdagsfest på 1-2-3
Med ganske mange års erfaring på barneselskapsfronten har jeg kommet til følgende konklusjoner:
1) Det er fullt mulig å servere annen mat enn kokte pølser med brød eller lompe! Og fremdeles holde det på et lettvint nivå.
2) Smakene på maten som serveres må være runde og milde.
3) Det er kjekt å server mat som ikke er klinete å spise.
4) Ungene er veldig glad i frukt og grønt å snackse på.
For å forsikre meg om at alle som kommer liker noe av det som serveres, prøver jeg bestandig å ha et sikkerstikk. Potetbåtene, jeg serverer her, tilhører den kategorien. Disse kyllingspydene er forholdsvis sikre de også, selv om du aldri kan være sikker på at alle liker alt. (Og ja, jeg har opplevd å måtte servere en en brødskive uten smør (liker ikke) med to skiver Norvegia på toppen til barn på bursdagsbesøk. Der er det vel egentlig foreldrene som har et problem, men det skal jeg ikke komme nærmere inn på her og nå.)
Hvor mange barneporsjoner denne maten er til, må du vurdere ut i fra alderen på ungene. Dette er nok til å mette 4 voksne
Kyllingspyd
4 kyllingfileter
7–8 greiner persille
1 ts gurkemeie
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
16 grillspyd i tre
Ovnsbakte potetbåter
800 g kokefast potet
1 ts gurkemeie
1 ts salt
2–3 ss olivenolje
Tilbehør
knaskegulrøtter
blåbær
moreller
kjøp inn etter hva som er tilgengelig i butikken
Sett stekeovnen på 225 g varmluft og kle 1 stekebrett med aluminiumsfolie og finn frem en langpanne.
Potetene tar lengst tid i stekeovnen, så start med dem. Er de allerede vasket, deler du dem i båter og har dem i langpanna. Dryss over gurkemeie og salt og avslutt med olivenoljen. Bruk fingrene til å blande det hele godt sammen. Stekes i ca. 25 minutter. Følg med, for min erfaring er at både stekeovnen og potetsorter varierer.
Legg grillspydene i bløt i vann.
Del hver kyllingfilet i 4 deler. Den lille fileten, under som én del og selve brystfileten i 3 deler. Ha alle bitene i en brødpose.
Her bruker jeg frisk persille, men du kan også bruke timian, basilikum eller andre krydderurter. Samme hva du velger, fjerner du bladene fra stilkene og finhakker bladene. Ha det i brødposen sammen med resten av krydderene og oljen. Bland og kna det hele godt sammen slik at alle bitene får krydderblandingen rundt det hele. Dette kan gjøres dagen før selskapet og oppbevares i kjøleskapet, hvis det passer best. Har du tid til 30 minutters marinering på kjøkkenbenken, er det også fint.
Træ kyllingbitene på hvert sitt spyd og legg dem over på det foliekledde stekebrettet. Når potetene har stekt i 10 minutter, skrur du ned varmen til 200 grader, fremdeles varmluft, og setter inn brettet med kyllingen også. Stekes i 15 minutter.
Fordel poteter og spyd på hver sine fat.
Gulrøttene, blåbærene og morellene plasserer du i egne skåler rundt omkring. Bytt ut grønnsaker og bær etter hva som er i sesong og tilgjengelig i butikken.
Så mye godt! Det var en god idé til barnebursdag:)
Tusen takk for det, Jill! Det synes jeg også 🙂
DIGGER sida di! Veldig bra.
Å tusen takk Nina! Veldig morsomt å høre 🙂
Så utrolig bra!! Skal teste det ut på kommende barnebursdager:):) så lei av triste pølser…
Test i vei, FruSue! 🙂