Bringebærsnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebærsnurrer

Lyst på søt, luftig, lunka og akkurat passe klissete gjærbakst? Da tror jeg disse bringebærsnurrene er tingen for deg! Her bruker jeg bolleoppskrifta mi som grunndeig. Den er kjempegod og gir bestandig perfekt resultat. Det tror jeg (nesten) alle som har prøvd den er enig i. Ingen annen oppskrift jeg har hatt på trykk noe sted, har jeg fått felre tilbakemeldinger på – i posivit forstand – enn den! Det er denne jeg bruker når jeg lager kanelsnurrer og epleboller også.

For andledningen har jeg altså fylt deigen med bringebærsyltetøy og mandler, og det kan jeg forsikre om at er en knakende god kombinasjon. Jeg bruker godt bringebærsyltetøy når jeg baker. Et syltetøy som består av en større andel bær enn sukker. Da synes jeg bollene blir best!

Lykke til med baksten og kos deg! Husk at snurrene er ypperlige å fryse ned også.

Bringebærsnurrer

Dette trenger du for å bake 16 store bringebærsnurrer
100 g smør
ca. 550 g hvetemel
90 g sukker
½ ts bakepulver
1 ts kardemomme
¼ ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjær eller 1 pk tørrgjær

Fyll
200 g bringebærsyltetøy
2 dl mandelflak
1 egg til pensling

Bringebærsnurrer     Bringebærsnurrer

Smuldre smøret i melet. Det kan gjøres for hånd eller i en food processor. Bland i resten av det tørre. Bruker du tørrgjær blander du det inn sammen med resten av det tørre.

Varm melken til 37 grader og rør ut den ferske gjæren i den hvis det er det du bruker. Mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet, tilsetter du væsken i en stråle. Elt deigen godt sammen til alt melet et godt innarbeidet og deigen begynner å slippe bollen så vidt. Dette er en forholdsvis løs deig, men vær ikke bekymret av den grunn.

Dekk bollen med et bakeklede eller plastfolie og sett den på et lunt sted til heving. Den skal heve til den har blitt omtrent dobbelt så stor. Det tar omlag 45 minutter.

Når deigen er hevet første gang, drysser du et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver deigen over. Kjevle den ut til du får en leiv på ca. 60 x 40 cm. Løft opp deigen litt innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel, men ikke bruk mer mel enn strengt tatt nødvendig.

Fordel bringebærsyltetøyet jevnt utover, men ikke helt ut i kantene. Dryss over mesteparten av mandelflakene. Hold igjen litt for pynt. Rull deigen sammen som en rullekake, start på den ene langsiden. Bruk en kniv og skjær opp i 16 like store deler. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk dem til med plastfolie og la dem etterheve i 20–25 minutter.

Sett stekeoven på 225 grader.

Pisk sammen egget og pensle bringebærsnurrene før du drysser over resten av mandelflakene. Stekes på nederste rille i stekeovnen i 12–15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Bringebærsnurrer

16 kommentarer til “Bringebærsnurrer”

  1. Knall god oppskrift, beste grunndeigen jeg har prøvd! Men steketiden var hos meg max 10 min ellers ble de brent.
    Tusen takk for super oppskrift.

  2. God morgon!

    Kan desse lagast ferdig seint fredag kveld, stå dekka til i kjøleskapet over natta og steikast tidleg laurdag morgon??

    Kombinasjonen av gjærbakst til turnering og fjos går ikkje heilt saman denne helga…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon