Langpannekake med bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langpannekake med bacon

Hadde ungene her i huset fått bestemme, kunne de lagd sin egen langpannekake fem dager i uka. Dypt konsentrerte måler de opp riktig mengde av alle ingredienser, smelter smør og pisker ut alle melklumper før de heller pannekakerøra oppi en langpanne.

Èn ting er at unger lærer å lage mat når de får holde på på kjøkkenet selv, men de lærer også så mye annet. Å lese og forstå en tekst, logistikk og viktigheten av å holde det i orden rundt seg når man driver på kjøkkenet er god lærdom å få med seg. Jeg elsker å være såpass i nærheten av dem når de holder på, at jeg greier å høre hva de snakker om. En egen liten verden oppstår der ved kjøkkenbenken.

For at dine barn, barnebarn, tante- eller onkelbarn også skal kunne prøve seg alene på denne oppskriften, skriver jeg fremgangsmåten litt mer forklarende enn jeg vanligvis gjør.

Har du lyst på vanlige pannekaker med litt grovt mel i røren? Du finner oppskrift på det her!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

Hvordan lage langpannekake med bacon

Dette trenger du for å lage langpannekake med bacon til 4 personer

Pannekakerøra
25 g smør
200 g hvetemel
75 g rugmel
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
3 egg
125–150 g bacon i skiver

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær (gjerne fra pakke i frysedisken)
50 g sukker

Ha smøret i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.

Knekk ett og ett egg i en liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

Hvordan lage langpannekake med bacon     Hvordan lage langpannekake med bacon

Hell pannekakerøra oppi langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til 200 grader.

Det kan være ganske store variasjoner på steketiden på denne langpannekaken. Noen velger å steke den på litt svakere varme og litt lengre tid. Sterk varme og kortere steketid, kan i en del ovner bety at pannekaken får en litt rå kjerne. Så prøv deg gjerne frem 🙂

Bruk grytekluter når du tar pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.

Hvordan lage langpannekake med bacon

Er blåbærene frosne, lar du dem tine i en bolle sammen med sukkeret før du rører det godt sammen til et syltetøy. Når man lager syltetøy er det best å bruke et sukker som er helt finkornet. Da er du sikker på at alt sukkeret fint smelter inn sammen med bærene. Lag gjerne syltetøyet mens pannekakerøra sveller.

Hvordan lage langpannekake med bacon 

54 kommentarer til “Langpannekake med bacon”

  1. Denne har du laget i langpanne ? Hvis jeg vil lage dobbel størrelse eller til enda fler, må jeg steke i flere omganger? Takker for mange gode oppskrifter

  2. Ja, Reidun. Denne har jeg lagd i langpanne. Er litt skeptisk til å lage en veldig mye større porsjon i én og samme langpanne. Tror den lett kan bli rå i midten. Haddde nok heller stekt flere etter hverandre. Har aldri prøvd å steke på valmluft, men det bør jo gå. Da kan du steke to samtidig. Senk temperaturen litt da 🙂

  3. Hei! Stikker bare innom for å si tusen takk for en flott oppskrift! Ofte når jeg googler oppskrifter så kommer jeg innpå denne nydelige bloggen, så tusen takk for at du tar deg tid til å dele dine kunnskaper og å berike våre liv med deilige matretter! Jeg har fått hjernerystelse og i går lagde mannen min denne deilige langpannekaken til middag. Den var supergod, og den fikk humøret til å stige på en ellers gretten syk kvinne 🙂

  4. Jeg har aldri vært noe pannekakeelsker, det blir mer dessert for meg, men det er jo steike artig for ungene at de får prøvd seg på kjøkkenet alene da.

    • Det er en helt vanlig langpanne som var med stekeovnen da jeg kjøpte den, Blomstre. Den jeg har hjemme er litt mindre enn den jeg har her på verkstedet mitt. Begge fungerer aldeles strålende. 🙂

      • Takk for svar. Testet i min egen store langpanne i dag med supert resultat! Neste gang må jeg bare huske at baconet krymper, og legge på litt tettere og mer, da blir det perfekt. Virkelig en ny favoritt, og mens pannekaka steker kan jeg lage en hjemmelaget tomatsuppe til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon