Langpannekake med bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langpannekake med bacon

Hadde ungene her i huset fått bestemme, kunne de lagd sin egen langpannekake fem dager i uka. Dypt konsentrerte måler de opp riktig mengde av alle ingredienser, smelter smør og pisker ut alle melklumper før de heller pannekakerøra oppi en langpanne.

Èn ting er at unger lærer å lage mat når de får holde på på kjøkkenet selv, men de lærer også så mye annet. Å lese og forstå en tekst, logistikk og viktigheten av å holde det i orden rundt seg når man driver på kjøkkenet er god lærdom å få med seg. Jeg elsker å være såpass i nærheten av dem når de holder på, at jeg greier å høre hva de snakker om. En egen liten verden oppstår der ved kjøkkenbenken.

For at dine barn, barnebarn, tante- eller onkelbarn også skal kunne prøve seg alene på denne oppskriften, skriver jeg fremgangsmåten litt mer forklarende enn jeg vanligvis gjør.

Har du lyst på vanlige pannekaker med litt grovt mel i røren? Du finner oppskrift på det her!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

Hvordan lage langpannekake med bacon

Dette trenger du for å lage langpannekake med bacon til 4 personer

Pannekakerøra
25 g smør
200 g hvetemel
75 g rugmel
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
3 egg
125–150 g bacon i skiver

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær (gjerne fra pakke i frysedisken)
50 g sukker

Ha smøret i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Sett kasserollen til side. Ha begge meltypene i en bolle sammen med saltet og melken. Med en visp visper du godt rundt til alle melklumpene er borte. Hell i smøret og rør det inn også.

Knekk ett og ett egg i en liten bolle og fjern eventuelle skallrester før du visper dem inn i røra. La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter. Hvis du setter den i kjøleskapet kan den stå enda lenger. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme og legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

Hvordan lage langpannekake med bacon     Hvordan lage langpannekake med bacon

Hell pannekakerøra oppi langpanna. Fordel baconskivene oppå og sett forsiktig langpanna på nederste rille i stekeovnen. Stek i 30 minutter. Hvis du ser at pannekaka begynner å bli veldig brunflekkete etter 20 minutter, skrur du ned varmen på stekeovnen til 200 grader.

Det kan være ganske store variasjoner på steketiden på denne langpannekaken. Noen velger å steke den på litt svakere varme og litt lengre tid. Sterk varme og kortere steketid, kan i en del ovner bety at pannekaken får en litt rå kjerne. Så prøv deg gjerne frem 🙂

Bruk grytekluter når du tar pannekaka ut av ovnen. Skjær den opp i mindre biter og server.

Hvordan lage langpannekake med bacon

Er blåbærene frosne, lar du dem tine i en bolle sammen med sukkeret før du rører det godt sammen til et syltetøy. Når man lager syltetøy er det best å bruke et sukker som er helt finkornet. Da er du sikker på at alt sukkeret fint smelter inn sammen med bærene. Lag gjerne syltetøyet mens pannekakerøra sveller.

Hvordan lage langpannekake med bacon 

54 kommentarer til “Langpannekake med bacon”

  • Ja, det har jeg ikke prøvd, Dag 🙂 Det eneste jeg har brukt råmelk til er når det kokes mølsgraut til jul 🙂

 1. Hei fru Timian 🙂 Rabarbrapaien og pannekaken i langpanne smakte himmelsk! Hele familien likte det. Tusen takk for oppskriftene! Reidun

 2. Slik lagde mamma når jeg var barn, og jeg er 55 nå . Hun brukte å ha litt gressløk i, det smaker veldig godt

 3. Da tror jeg nesten at du må lage to langpannekaker, Sissel. Jeg frykter at du ikke greier å få den gjennomstekt hvis du har all røren i én langpanne. Bruker du varmluft (skru ned temperaturen litt da), så går det fint å steke to samtidig. 🙂

 4. Hei! Har du forsøkt å lage denne glutenfri? Evt tips til hvordan vi gjør det? Har en 8 åring med cøliaki som sikkert hadde likt å lage denne selv;-)

  • Det har jeg ikke prøvd, Ann Kristin – og jeg har ikke noen stor erfaring i å lage den glutenfri, men jeg tenker at her er det bare å prøve. Fortell gjerne om hvordan det gikk dersom du prøver deg! 🙂

 5. Har laget dette 2 ganger, første gangen pisket jeg eggene til eggedosis ,da hevet den seg kjempemye! Siste gangen gjode jeg ikke det, da ble den litt mer kompakt. Jeg hadde skiftet ovn i mellomtiden, så mulig det kan være det.Men ble veeeldig god den første gangen.
  Datteren min har aldri likt pannekaker, men nå 17 år etter,da laget jeg den i ovnen med denne oppskriften, spurte hun om å få mere!Hadde middag i 2 dager.MMMmmmm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon