Ovnsbakt frukt med honning
Det blir en enda søtere og saftigere smak av frukten når den varmebehandles en liten stund før servering. Alt det sollyset som ligger lagret inne i frukten kommer virkelig ut når den blir behandlet på denne måten.
Ta for all den denne oppskriften som et tips, og ikke som en oppskrift du må følge til punkt og prikke. Bruk det du finner og det som ser best ut i butikken.
Dette har jeg brukt til denne formen
2 ferske fiken
3 gule plommer
1/2 honningmelon
3 ferske aprikoser
2 pasjonsfrukt
ca. 3 ss honning
dryss av melis ved servering
Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form.
Del fruktene i 2, 4 eller det som passer best ut fra formen. Legg bitene over i forma og fordel honningen over. Stekes midt i stekeovnen i ca. 15 minutter til du kjenner at frukten er myk hele veien gjennom. Dryss litt melis over og server sammen med god is eller pisket krem. Nydelig!
[…] and photo: Fru Timian Share this:TwitterFacebookMoreGoogle +1Like this:LikeBe the first to like this.« The Father […]
[…] Dessert – Ovnsbakt frukt med honning […]
Jamie Oliver har en oppskrift lik denne i en av sine første kokebøker, han serverte med mascarponekrem……Det kan anbefales!
Høres kjempegodt ut, Eva! Jeg elsker mascarponekrem 🙂
Hei,
Nydelig oppskrift med frukt.!
Hvor får vi kjøpt slik en form?
Hei Heidi!
Jeg husker ikke, for det er mange år siden jeg kjøpte den.