Toast med spekeskinke og sennepsmajones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Toast med spekeskinke og sennepsmajones

Hva med en skikkelig deilig cafélunsj hjemme på eget kjøkken? Eller kanskje ute i solkroken? Jeg spiser det gjerne både den ene og andre plassen for dette er skikkelig snaddermat!

Toast med spekeskinke og sennepsmajones

Dette trenger du for å lage toast med spekeskinke og hjemmelagd sennepsmajones til 4 personer

Sennepsmajones
2 eggeplommer
1 ¼ dl solsikkeolje
1 ts grov sennep
½ ts Maldonsalt eller ¼ ts vanlig salt
7-8 dråper sitron

4 skiver godt brød
3 ss olivenolje
30-40 blader frisk basilikum
8 skiver god, moden ost
8 skiver parmesan- eller seranoskinke
8 cherrytomater

Start med sennepsmajonesen. Det som er viktig når du lager majones, er å spe så forsiktig som det går an. I starten av speingen skal du bare tilsette én og én dråpe med olje mens du pisker hele tiden. Gjør du det, er det faktisk veldig enkelt å lage sin egen majones.

Ha eggeplommene i en bolle og visp dem sammen med en visper. Tilsett oljen som beskrevet overfor. Etter hvert kan du spe litt mer om gangen, under stadig like heftig visping. Når all oljen er tilsatt, rører du inn sennepen. Du kan også bruke en dijonsennep i stedet for den grove varianten som jeg bruker her. Pølsesennep derimot passer ikke helt. Smak til med salt og sitrondråper. Synes du majonesen blir for tykk, kan du spe den med 1-2 spiseskjeer vann til slutt.

Fordel olivenoljen på begge sider av brødskivene. Varm opp en grillpanne og stek brødskivene på begge sider til de blir brunrillete og sprø.

Fordel basilikumbladene på brødskivene og legg osteskivene og spekeskinkeskivene over. Skjær tomatene i skiver og legg på toppen. Fordel majonesen over skivene til slutt.

Her pynter jeg også skivene med små skiver av spekepølse som jeg har trædd på tannstikker av tre.

4 kommentarer til “Toast med spekeskinke og sennepsmajones”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon