Saftig kylling med smørdampede gulrøtter og rotmos
Hvis du har lyst til å gjøre en liten vri på kyllingmiddagen, tror jeg denne vil falle i smak. Små, snerte kyllingbiter sammen med rause porsjoner timian og hvitløk må jo bli godt. Og når det hele da toppes med smørdampede gulrøtter og rotmos, ja, da vet du at sjansene for en deilig middag er hjertelig tilstedeværende.
Den aller beste og saftigste kyllingen får du når skinnet fremdeles er på kyllingfiletene, så bruk gjerne det! Og, for å få den saftigst mulig, må du passe på at du ikke steker den for lenge. Prøv derfor å ha så jevnt store stykker som mulig, slik at steketiden blir noenlunde lik.
Dette trenger du for å lage saftige kyllingbiter med smørdampede gulrøtter og rotmos til 4 personer
4 kyllingfileter, gjerne med skinn
10 greiner timian
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts hvitvinseddik
saft av ½ lime
Smørstekte gulrøtter
8 små gulrøtter (knaskegulrøtter) eller færre større
25 g smør
Rotmos
ca. 150 g jordskokk
ca. 200 g sellerirot
ca. 250 g pastinakk
ca. 450 g potet
2 fedd hvitløk
30 g smør
ca. 2 dl H-melk
salt
nykvernet pepper
Start med rotmosen. Skrell grønnsakene og hvitløkfeddene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la dem dampe tørre i noen minutter. Ha i smøret og mos det sammen med grønnsakene. Varm opp melka og spe med den. Smak til med salt og pepper.
Sett stekeovnen på 180 grader. Del kyllingfiletene i store terninger, 4 x 4 cm. Brun dem i 2–3 omganger i en stekepanne. Imens finhakker du timian og hvitløk og blander det sammen med olivenolje, salt, vineddik og limesaften. Ha kyllingbitene over i en ildfast form og fordel halvparten av urteoljen over. Etterstek kyllingen i stekeovnen i 6–7 minutter.
Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Ha dem i en kasserolle og hell i akkurat nok vann til at det dekker. Ha i smøret og kok til gulrøttene er helt møre.
Fordel resten av urteoljen over maten ved servering.
[…] Tirsdag 11. februar – Saftig kylling med gulrot og rotmos […]
[…] Tirsdag 8. april – Saftig kylling med smørdampede gulrøtter og rotmos […]