Det høres kanskje litt dramatisk ut å skulle slå deigen, og ikke er jeg helt sikker på at det er det det faktisk heter på fagspråket, men akkurat nå, kaller jeg det å skulle slå deigen. Det er måten håndverksbakere elter deigen sin sammen på. Å skulle stå sånn å slå og elte sammen deigen sin i det lange og brede, er kanskje ikke helt tingen, men jeg har funnet ut at det funker å gjøre det bare noen ganger etter endt elting med miksmasteren. Denne håndslåingen samler deigen på en annen måte enn miksmasteren greier, så først en god elting i miksmasteren, så noen sammenslåinger på kjøkkenbenken før hevingen av deigen starter.

Slåing av deig

Hvelv deigen ut på bakebordet, med minimalt av meldryss. Ta fingrene under deigen….

Slåing av deig

…. løft den opp og…….

Slåing av deig

… vend den rundt og slå den ned i benken. (Jeg ser veldig alvorlig og konsentrert ut på disse bildene 🙂 )

Slåing av deig

Slåing av deig

Slåing av deig

Samler fingrene inn under deigen igjen og gjentar prosessen. Etter den lange eltingen du akkurat har gjort, er det snakk om noen få slike slåinger før deigen samler seg til en fin klump. Bruk en deigskrape, en stekespade eller et annet passende redskap til å få med deg all deigen opp fra benken. Legg den tilbake i bakebollen, dekk den med plastfolie og la den heve til den fåt dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar, avhenger av deigen.

PS! Det kreves egentlig ikke så dyp konsentrasjon til denne jobben som det ser ut som på bildene. Jeg er jo særdeles alvorlig!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Idun Industri

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei. Hva slags bakebord er det du har, og hvor har du evt. kjøpt det? Det så særdeles nyttig ut 🙂

    Takk for inspirerende blogg!

  2. Hei Carina og takk for hyggelige ord.
    Dette er en steinplate – jeg husker dessverre ikke hva slags stein det er – som jeg har kjøpt hos Askim Steinindustri. De leverer stein til bl.a kjøkkenbenker.
    Jeg liker veldig godt å jobbe på denne.
    🙂 Marit

  3. Tilbaketråkk: Hjertebrød | Fru Timian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *