Har du lyst på en liten vri på helgens taco? Ja, da kan du lage denne varianten med kylling og coleslaw – en veldig god kombinasjon. Kyllingfiletene har jeg delt i tykke strimler og griljert på samme måte som når jeg lager fiskefingre. Den største forskjellen er at jeg her bruker typiske tacokrydder sammen med grileringsmelet – paprika, gurkemeie og, ikke minst, spisskummen. Det er spisskummen som gir den karakteristiske smaken og lukta som vi er så vante med.

Har du ikke prøvd coleslaw til taco før, sier du? Det er ikke lenge siden jeg prøvde det første gangen til tacoen heller. Jeg likte kombinasjonen så bra at jeg tenker flere må prøve.

Husk: Dette er mat som kan spises på andre dager enn fredager også!

Kyllingtaco med coleslaw

Dette trenge du for å lage kyllingtaco med coleslaw til 4 personer

Kyllingfingre
2 egg
1 ss olivenolje
ca. 2 dl brødrasp eller griljeringsmel
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
½ ts spisskummen
4 kyllingfileter

Coleslaw
150 g gulrot
150 g kål
¼–½ rød chili
6–7 ringer jalape­no
2 ss majones
2–3 ss rømme
½ ts salt
saft fra ½ lime

Til servering
tortillalefser
litt koriander

Kyllingtaco med coleslaw

Riv gulrota på den grove siden av rivjernet og skjær kålen i tynne strimler. Bland det sammen i en bolle. Den mengden med chili og jalapenos jeg har med i denne oppskriften, gir et lite punch til smaken. Hvor sterk du vil ha den, avgjør du i grunn selv. Ta med chilifrøene hvis du vil ha ekstra styrke. Bland det inn sammen med resten av ingrediensene til coleslawen. Smak til og kjenn om den er passe krydret. La den stå i 30–60 minutter slik at den får trukket til seg alle smakene.

Sett stekeovnen på 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Visp lett sammen eggene og oljen i en dyptallerken. I en annen dyptallerken blander du sammen brødrasp, salt, pepper, paprikapulver, gurkemeie og spisskummen.

Skjær hver kyllingfilet i 5 biter og dypp dem i eggene før du ruller med i brødraspet. Legg dem over på stekebrettet og stek kyllingfiletene i 12–15 minutter til de er gjennomstekte.

Kyllingtaco med coleslaw

Fordel coleslaw, litt koriander og kyllingbiter i tortillalefsene og nyt kvelden.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *