Ukemeny for uke 16
Nå erklærer jeg at våren har kommet! Brokkolifrøene jeg sådde forrige helg har begynt å spire – 3 mm har de kommet opp fra jordoverflaten!! Jippi! Tomatene, og det andre jeg sådde, nyter fremdeles tilværelsen godt i mørket.
Middag må vi ha denne uka også! Og følger du denne ukemenyen, får du varierte middager du rekker å lage på travle hverdager også!
God uke til deg. Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag – Stekt chorizo med grønnsaker og godt brød
Chorizopølse har blitt én av ingrediensene som stort sett befinner seg i kjøleskapet mitt bestandig. Den har lang holdbarhetstid og den kan brukes i utrolig mange varianter. Her skjærer jeg en chorizo i terninger, som jeg steker og blander sammen med bønner og grønnsaker. Med en skive eller to godt brød til da, har du en skikkelig god mandagsmiddag.
Tirsdag – Rød linsesuppe med parmesan
Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har alt for mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.
Fiskekaker er redningen hos oss stadig vekk når jeg har lite tid til overs. Det aller enkleste alternativet er å servere en fiskekake eller to på en skive godt brød med litt sterk sennep til. Her har jeg tatt det steget videre, men er fremdeles på den enkle middagsmaten som nesten lager seg selv.
Torsdag – Bakt pasta med pølser, ost og tomat
Her bruker jeg vanlige wienerpølser, men det er fordi det var det som lå i kjøleskapet. Det går akkurat like bra å bruke andre middagspølser. Dykk inn i skapet og se hva du finner!
Fredag – Laks med mango- og tomatsalat
Søt og moden mango smaker veldig godt i kompaniskap med løk og tomat. De ulike smakene utfyller hverandre på en måte som gjør at alle når et høyere nivå – og det er jo moro. Her lager jeg en god salat av mango, løk og tomat som jeg servere til stekte laksefileter. Føler meg ganske sikker på at du også kommer til å like dette.
Lørdag – Skinkespyd medhvitløk og persille
Heldigvis er det sånn at det er fullstendig mulig å spise grillspyd både når det er grillvær ute og når det er grillpanna inne på kjøkkenet som må gjøre jobben! Dette er spanske skinkekebabs som du kan ha som én av flere småretter på et tapasbord eller du kan råsteke noen poteter og servere til slik at det blir et eget måltid.
Dette er en av de oppskriftene som går i arv, ikke akkurat fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Der alle damene (og nå er jeg ikke kjønnsdiskriminerende) sitter med hver sin blokk, penn og papir når middagen er fortært.
Dessert – Sitronterte med iteliensk marengs
Jeg ELSKER sitronterter! Sprø, smørfylt terteskall med et søtt og syrlig sitronfyll! Kan det bli bedre enn det? Ja! Det kan det! Du kan plassere en anseelig mengde italiensk marengs på toppen som du så lager fine brennmerker på ved hjelp av en skibrenner. Dette er godt! Dette er festkake!
Hvilke buljongterninger/fonder fra buttiken anbefaler du? synes det er vanskelig å finne gode
Hei Cecilia!
Til vanlig bruker jeg bare Knorr eller Maggi eller lignende. De har buljong, eller fond, i geleform. Føler at de er hakket bedre enn pulvervariantene.
Når jeg kommer over glass med flytende fond, bruker jeg også å kjøpe med det. De er ofte ikke så salte, og derfor bedre å bruke, synes jeg.
🙂 Marit