Ukemeny for uke 16

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 16

Nå erklærer jeg at våren har kommet! Brokkolifrøene jeg sådde forrige helg har begynt å spire – 3 mm har de kommet opp fra jordoverflaten!! Jippi! Tomatene, og det andre jeg sådde, nyter fremdeles tilværelsen godt i mørket.

Middag må vi ha denne uka også! Og følger du denne ukemenyen, får du varierte middager du rekker å lage på travle hverdager også!

God uke til deg. Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag – Stekt chorizo med grønnsaker og godt brød

Chorizopølse har blitt én av ingrediensene som stort sett befinner seg i kjøleskapet mitt bestandig. Den har lang holdbarhetstid og den kan brukes i utrolig mange varianter. Her skjærer jeg en chorizo i terninger, som jeg steker og blander sammen med bønner og grønnsaker. Med en skive eller to godt brød til da, har du en skikkelig god mandagsmiddag.

Ukemeny for uke 16

 

Tirsdag – Rød linsesuppe med parmesan

Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har alt for mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.Ukemeny for uke 16

 

Onsdag – Fiskemiddag i en fei

Fiskekaker er redningen hos oss stadig vekk når jeg har lite tid til overs. Det aller enkleste alternativet er å servere en fiskekake eller to på en skive godt brød med litt sterk sennep til. Her har jeg tatt det steget videre, men er fremdeles på den enkle middagsmaten som nesten lager seg selv.

Ukemeny for uke 16

 

Torsdag – Bakt pasta med pølser, ost og tomat

Her bruker jeg vanlige wienerpølser, men det er fordi det var det som lå i kjøleskapet. Det går akkurat like bra å bruke andre middagspølser. Dykk inn i skapet og se hva du finner!

Ukemeny for uke 16

 

Fredag – Laks med mango- og tomatsalat

Søt og moden mango smaker veldig godt i kompaniskap med løk og tomat. De ulike smakene utfyller hverandre på en måte som gjør at alle når et høyere nivå – og det er jo moro. Her lager jeg en god salat av mango, løk og tomat som jeg servere til stekte laksefileter. Føler meg ganske sikker på at du også kommer til å like dette.

Ukemeny for uke 16

 

Lørdag – Skinkespyd medhvitløk og persille

Heldigvis er det sånn at det er fullstendig mulig å spise grillspyd både når det er grillvær ute og når det er grillpanna inne på kjøkkenet som må gjøre jobben! Dette er spanske skinkekebabs som du kan ha som én av flere småretter på et tapasbord eller du kan råsteke noen poteter og servere til slik at det blir et eget måltid.

Ukemeny for uke 16

 

Søndag – Arvekyllingen

Dette er en av de oppskriftene som går i arv, ikke akkurat fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Der alle damene (og nå er jeg ikke kjønnsdiskriminerende) sitter med hver sin blokk, penn og papir når middagen er fortært.

Ukemeny for uke 16

 

Dessert – Sitronterte med iteliensk marengs

Jeg ELSKER sitronterter! Sprø, smørfylt terteskall med et søtt og syrlig sitronfyll! Kan det bli bedre enn det? Ja! Det kan det! Du kan plassere en anseelig mengde italiensk marengs på toppen som du så lager fine brennmerker på ved hjelp av en skibrenner. Dette er godt! Dette er festkake!

Ukemeny for uke 16

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 16”

  1. Hei Cecilia!
    Til vanlig bruker jeg bare Knorr eller Maggi eller lignende. De har buljong, eller fond, i geleform. Føler at de er hakket bedre enn pulvervariantene.
    Når jeg kommer over glass med flytende fond, bruker jeg også å kjøpe med det. De er ofte ikke så salte, og derfor bedre å bruke, synes jeg.
    🙂 Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon