Inspirasjonstur til København
En aldri så liten gjeng mat-, interiør- og motebloggere er på Københavntur de neste dagene for å spise, drikke og bli inspirert. Første etappe er med DFDS Seaways fra Oslo til København. Masse deilig mat og champagnesmaking. Jeg fikk til og lov til å prøve meg på å sabre en champagneflaske. Utstyrt med en svær sabel var oppgaven å kutte flaskehalsen!
Veldig mange år siden jeg så Oslofrjorden fra denne vinkelen. Så flott!
Full trafikk!
Før middagen var det champagnesmaking.
Sabel til sabreringen!
Toppen av og vi er klare for prøvesmaking!
Sommelier Jønne guidet oss gjennom utvalget.
Kveldens utvalg.
Smak nummer én: Henriot de Blanck. Det var denne jeg sabret. Bilde av den store hendelsen kommer senere.
Smak nummer to; Dom Perignon.
Kveldens dyreste, Roederer Cristal Brut. Luktet som skikkelig fransk ost, smakte aldeles nydelig!
Så var vi klare for kveldens 5-retters.
Gulrotsuppe med trøffelskum og tørkede oliven. Her fikk vi stekt kamskjell til også.
Foie gras med løk og tang. Veldig godt!
Svinefilet med morkler og selleri.
Geitost med balsamico og oliven.
Sjokoladepudding med mangosorbet og ølskum.
Da alt dette var inntatt, var vi i grunn mette og vel belåtne. Klare for å våkne opp i København neste morgen.
[…] kan lese om den deilige maten, og ikke minst, champagnesmakingen ombord på danskebåten her og om den fantastiske smushibaren til Royal Copenhagen […]