Kyllingsalat med feta og oliven
Lag deg en herlig kyllingsalat med feta og oliven! Få caféfølelsen hjemme når du serverer dette til middag. Jeg får iallfall det.
I fremgangsmåten litt lenger ned, kan du også lese hvordan jeg tilbereder kyllingfileter slik at jeg bestandig får saftig kyllingkjøtt, samtidig som jeg er sikker på at det er gjennomstekt.
Ingredienser
1 rød paprika
4 kyllingfilet
1 ss olivenolje
1 ss smør
400 g blandet grønnsalat ruccola, feltsalat, frisée, radiccio rosso
16 cherrytomater
2 vårløk
50 g fetaost
50 g grønne oliven
Dressingen
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
flaksalt
nykvernet pepper
Slik lager du kyllingsalat med feta og oliven
Sett på grillelementet på stekeovnen og kjør opp varmen til full styrke.
Start med paprikaen. Del den i to og fjern kjernehuset. Legg den med skinnsiden opp på litt aluminiumsfolie på et stekebrett og sett plata under grillelementet. La det stå til skallet har blitt svart. Det tar 10-12 minutter, men sjekk underveis. Når den er ferdig legger du paprikabitene i en liten plastpose, knytter igjen og lar den ligge slik i 10 minutter. Da drar du bare av det svarte skallet og står igjen med en myk og god paprika. Del den opp i staver. Skru ned varmen på stekeovnen til 180 grader.
Skjær av eventuelle blodflekker og fettklumper på kyllingfiletene og tørk dem på kjøkkenpapir. Ha på godt med salt og pepper. Smelt sammen olje og smør i en stekepanne som tåler sterk varme. Når det freser, har du i kyllingfiletene. La det steke på sterk varme i 2 minutter på hver side. La bitene ligge i ro mens de steker.
Sett enten stekepannen (hvis den kan inn i stekeovnen) eller legg filetene i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen. Stikk et steketermometer midt i den ene fileten og stek til den får en kjernetemperatur på 70 grader. Ta filetene ut av ovnen og la dem hvile under litt folie i 5-6 minutter før du skjærer dem.
Vask og tørk salaten godt. Ettersom vi skal ha på en oljedressing etterpå, er det viktig å få av alt vannet. Har du en salatspinner, bruker du den til tørkinga, hvis ikke kan du legge salaten inni et rent kjøkkenhåndkle, lage et knytte og riste ut vannet. Riv salaten opp i mindre biter.
Skjær opp cherrytomatene og vårløken og bland alt til salaten.
Riv eller press hvitløken til dressingen og ha den i en liten bolle. Bruk en liten visp og visp sammen resten av ingrediensene til dressingen. Hell den over salaten og vend det hele sammen. Fordel det over på fire tallerkener.
Skjær kyllingfiletene i skiver og legg på toppen av salaten.
Denne fikk jeg lyst til å sette tennene i. Må nok prøve denne deilige salaten.
Ja, gjør det Lappedame 🙂
[…] Tirsdag 14. januar – Kjempegod kyllingsalat […]