Sjokoladekake med sjokoladesmørkrem
Dette er en skikkelig saftig og god sjokoladekake med sjokoladesmørkrem! Helt perfekt å lage når det er en aldri så liten fest på gang. Stor eller liten. Her tar vi i mot alle fester!
Kaken er enkel å lage og det holder seg godt, så du kan gjerne lage den dagen før servering. Husk bare å ta kaken ut av kjøleskapet i god tid før servering. Smørkremglasuren vil bli hard når den oppbevares i kjøleskapet, og den smaker klart best når den er romtemperert.
LES MER! Sånn lager du en HVIT SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADE- OG SMØRKREMGLASUR
Teksten fortsetter under annonsen
Ingredienser
125 g romtemperert smør
50 g melis
6 egg
125 g mørk sjokolade
175 g finkornet sukker
125 g hvetemel
1 ss bakekakao
Sjokoladesmørkremen
350 g romtemperert smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
1 ts espressokaffepulver
2 ss bakekakao
Slik baker du sjokoladekake med sjokoladesmørkrem
Start med bunnen
Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen av formen.
Ha smør og melis i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Det tar 5–6 minutter. Del eggene i eggehviter og eggeplommer.
Hakk opp sjokoladen og smelt den enten over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Sett den til avkjøling i noen minutter slik at den blir fingervarm. Pisk eggeplommene inn i smør- og melisblandingen, én og én.
Når sjokoladen har fått passe temperatur, blander du den inn også.
Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til de begynner å danne seg som hvite skumtopper. Tilsett sukkeret i en stråle mens mikseren går rundt og pisk til du får en blank marengs. Rør ca. 1/3 av marengsen inn i smør- og sjokoladeblandingen. Gjør det for hånd, så har du best kontroll med hva du holder på med. Vend så inn resten av marengsen. Bruk en stor slikkepott og store bevegeliser, så beholder du mest mulig av lufta du har pisket inn.
Sikt inn hvetemel og kakao og bland det inn i røren før du heller den over i den smurte rundformen.
Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La den avkjøles på en bakerist.
Klart for sjokoladesmørkremen
Til fyllet og glasuren, rører du smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i en miksmaster.
Hakk opp sjokoladen og smelt den før du rører inn kaffepulveret og kakaoen. La det avkjøles litt før du blander det med smør- og melisblandingen. Rør det sammen for hånd til det er godt blandet.
Montering av kaken
Del kaken i to og legg bunnen på et kakefat. Fordel et godt lag med smørkremen på bunnen. Legg over den delen og fordel resten av kremen over. Her har jeg tatt litt av kremen i en sprøytepose og pyntet med den også.
Husk å ta kaken ut av kjøleskapet en god stund før servering slik at smøret rekker å bli romtemperert.
Kos deg!
Hva mener du med pulverkaffe? slik man rører ut i vann, eller kan jeg bruke slik man trakter? 🙂
Ja, ANdrea, jeg mener sånn kaffe du rører ut i vann. Har du ikke det ville jeg brukt en liten skvett knallsterk vanlig kaffe.
God bakst 🙂
[…] Ukens dessert – Sjokoladekake med smørkremglasur […]
Kan jeg lage denne kaka til 14 personer
Jeg tror kanskje det blir litt knapt til 14 personer. Jeg tror kanskje jeg hadde økt til en form på 26 cm og ganget oppskriften med 1,25.
Hva er den orginale fyllet til kaka? Den hørtes veldig god men håper på uten smørkrem fyll. Kan man lage denne i langpanne- liten?
Jeg husker ikke hva som var originalfyllet, Lillian. Det står i én av Sverre Sætre sine kakebøker, og jeg har ikke dem foran meg akkurat nå. Ja, du kan sikkert lage den i en liten langpanne, men da må du nok øke mengdene litt. Bruk et litermål, som du fyller med vann, for å sjekke forskjellen på størrelsen på rundformen din og langpannen, så kan du regne om oppskriften ut fra det. Lykke til 🙂
du er herved ansvarlig for utsettelsen av neste bikini sesong! Kaka er så ufattelig at jeg kunne ha byttet ut alle måltid med den Den er akkurat passe søt og “rund”! Serveres i alle selskap og møter, og jeg vinner hver gang, så tusen takk for oppskrifta! Måtte bare fortelle deg det!
He ha ha, Sandra! Herlig! Du får legge inn en treningsøkt eller to innimellom kakeslagene, så skal du se at det går bra med både kake og bikini! 🙂
Syns det var litt jobb med å bake kaka, men det betalte seg!! Herlig konsistens på kakebunnen og fantastisk god krem. Denne blir bakt flere ganger her i heimen!
Hei Tone Britt! Ja, det er bestandig litt ekstra styr når man skal ha både fyll og glasur til kaken, så da er det ekstra bra når kaken blir så godt mottatt! 🙂