Sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 20 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Dette er en skikkelig saftig og god sjokoladekake med sjokoladesmørkrem! Helt perfekt å lage når det er en aldri så liten fest på gang. Stor eller liten. Her tar vi i mot alle fester!

Kaken er enkel å lage og det holder seg godt, så du kan gjerne lage den dagen før servering. Husk bare å ta kaken ut av kjøleskapet i god tid før servering. Smørkremglasuren vil bli hard når den oppbevares i kjøleskapet, og den smaker klart best når den er romtemperert.

LES MER! Sånn lager du en HVIT SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADE- OG SMØRKREMGLASUR

Teksten fortsetter under annonsen

Ingredienser

Kakebunnen
125 g romtemperert smør
50 g melis
6 egg
125 g mørk sjokolade
175 g finkornet sukker
125 g hvetemel
1 ss bakekakao

Sjokoladesmørkremen
350 g romtemperert smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
1 ts espressokaffepulver
2 ss bakekakao

Slik baker du sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Start med bunnen

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen av formen.

Ha smør og melis i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Det tar 5–6 minutter. Del eggene i eggehviter og eggeplommer.

Hakk opp sjokoladen og smelt den enten over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Sett den til avkjøling i noen minutter slik at den blir fingervarm. Pisk eggeplommene inn i smør- og melisblandingen, én og én.

Når sjokoladen har fått passe temperatur, blander du den inn også.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til de begynner å danne seg som hvite skumtopper. Tilsett sukkeret i en stråle mens mikseren går rundt og pisk til du får en blank marengs. Rør ca. 1/3 av marengsen inn i smør- og sjokoladeblandingen. Gjør det for hånd, så har du best kontroll med hva du holder på med. Vend så inn resten av marengsen. Bruk en stor slikkepott og store bevegeliser, så beholder du mest mulig av lufta du har pisket inn.

Sikt inn hvetemel og kakao og bland det inn i røren før du heller den over i den smurte rundformen.

Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La den avkjøles på en bakerist.

Klart for sjokoladesmørkremen

Til fyllet og glasuren, rører du smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i en miksmaster.

Hakk opp sjokoladen og smelt den før du rører inn kaffepulveret og kakaoen. La det avkjøles litt før du blander det med smør- og melisblandingen. Rør det sammen for hånd til det er godt blandet.

Montering av kaken

Del kaken i to og legg bunnen på et kakefat. Fordel et godt lag med smørkremen på bunnen. Legg over den delen og fordel resten av kremen over. Her har jeg tatt litt av kremen i en sprøytepose og pyntet med den også.

Husk å ta kaken ut av kjøleskapet en god stund før servering slik at smøret rekker å bli romtemperert.

Kos deg!

21 kommentarer til “Sjokoladekake med sjokoladesmørkrem”

    • Jeg tror kanskje det blir litt knapt til 14 personer. Jeg tror kanskje jeg hadde økt til en form på 26 cm og ganget oppskriften med 1,25.

    • Jeg husker ikke hva som var originalfyllet, Lillian. Det står i én av Sverre Sætre sine kakebøker, og jeg har ikke dem foran meg akkurat nå. Ja, du kan sikkert lage den i en liten langpanne, men da må du nok øke mengdene litt. Bruk et litermål, som du fyller med vann, for å sjekke forskjellen på størrelsen på rundformen din og langpannen, så kan du regne om oppskriften ut fra det. Lykke til 🙂

  1. du er herved ansvarlig for utsettelsen av neste bikini sesong! Kaka er så ufattelig at jeg kunne ha byttet ut alle måltid med den Den er akkurat passe søt og “rund”! Serveres i alle selskap og møter, og jeg vinner hver gang, så tusen takk for oppskrifta! Måtte bare fortelle deg det!

    • He ha ha, Sandra! Herlig! Du får legge inn en treningsøkt eller to innimellom kakeslagene, så skal du se at det går bra med både kake og bikini! 🙂

  2. Syns det var litt jobb med å bake kaka, men det betalte seg!! Herlig konsistens på kakebunnen og fantastisk god krem. Denne blir bakt flere ganger her i heimen!

    • Hei Tone Britt! Ja, det er bestandig litt ekstra styr når man skal ha både fyll og glasur til kaken, så da er det ekstra bra når kaken blir så godt mottatt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon