Pizza på grillen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza på grillen!

Ja, det er mulig å grille pizzaen rett på grillen selv om du ikke har en egen grillstein å legge på! Denne legger jeg bare rett på grillristen, legger på lokket og venter i 4–5 minutter før jeg snur den og venter like lenge. Veldig morsom prosess, spør du meg. (Nå er det mulig jeg er litt merkelig på akkurat dette området!) En artig pizzavariant er det iallfall!

Her er det den herlige kombinasjonen av spinat, fetaost og hvitløk som får utgjøre fyllet. Harika! (Det tror jeg betyr fantastisk på tyrkisk)

PS! Du kan steke pizzaen i en grillpanne inne på kjøkkenet også!

Pizza på grillen!

Dette trenger du for å lage 4 porsjonspizzaer
1 ½ dl vann
1 ss olivenolje
25 g gjær
350 g hvetemel
1 ½ ts salt

Fyll
1 liten løk
2 hvitløkfedd
1 ss olivenolje
350 g fryst eller fersk spinat
125 g fetaost
¼ ts revet muskat
2 ss revet parmesan
2 ss kesam eller ricotta
pepper
salt
olivenolje til pensling

Varm vannet til det blir fingervarmt. Ha i oljen. Bland ut gjæren i væsken. Tilsett mel og salt og elt i 10 minutter. Ta tiden! Har du ingen elektriske hjelpemidler tilgjengelig og elter for hånd, hvelver du deigen på benken, elter i 4 minutter, tar en pause på 4 minutter og elter igjen i 4 minutter. Denne deigen skal kjevles ut veldig tynt etterpå, og for å få den ønskede smidigheten i deigen er det viktig at du elter så lenge.

Dekk til deigen med et klede og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar om lag 1 time. Det gjør ingenting om deigen får stå i 2 timer. Da kan du klappe den ned én gang når den første timen har gått.

Pizza på grillen!

Mens deigen hever, kan du lage fyllet. Hakk løken og hvitløken og fres det på middels varme sammen med olivenoljen i 4–5 minutter. Løken skal ikke ta farge, men bli blank og fin. Ha i spinaten. Smuldre i fetaosten. Tilsett parmesanen og muskaten. Det beste er å bruke hel muskatnøtt som du river. Ta fyllet av platen. Ha i kesam, eller ricotta, og smak til med salt og pepper.

Del deigen i fire. Kjevl ut hver del til et rektangel på 20 x 40 cm. Det blir veldig tynt, men hvis du har eltet deigen så lenge som du skulle, er den veldig god å jobbe med. Sjekk at den ikke fester seg til bordet. Da tar du eventuelt på litt mer mel. Fordel ¼ av fyllet på halve rektangelet, men ikke helt ut til kantene. Brett den andre halvdelen over og press kantene godt sammen slik at det ikke blir noen hull. Pensle oversiden med olivenolje.

Legg pizzaen i en middels varm grillpanne eller på grill med den oljede siden ned. Stek den i 4–5 minutter. Pensle oversiden med olivenolje, snu pizzaen og stek den i 4–5 minutter på den andre siden.

Pizzaen smaker veldig godt både varm og kald.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon