Ukemeny for uke 24
Dette er en fantastisk årstid! Du ser liksom at det har spiret og grodd litt mer hver eneste morgen når du står opp! Drivhuset begynner, til tross for en supertreg start, å bli grønt det også. Det kommer et blogginnlegg derifra i løpet av uka.
Jeg ønsker deg en god uke. Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 10. juni – Stekt chorizo og grønnsaker
Jeg har en stor forkjærlighet til spansk chorizopølse. Ut i fra min mening, kan noen biter med chorizo høyne et måltid mat fra middelmådig til topp. Selvsagt har du argumentene om at chorizo absolutt ikke passer til alt, men det er det jo ingenting som gjør. Jeg drysser gjerne noen godt stekte terninger chorizo over både fisk, kylling og rødt kjøtt.
Tirsdag 11. juni – Langpannekake med bacon
Ungene her i huset elsker å lage denne pannekaken alene. Jeg elsker å komme til ferdig oppdekket bord!
Onsdag 12. juni – Saltbakte poteter med guacamole
Jeg glemmer innimellom det faktum at det er veldig godt å helbake store poteter, sånn som vi bestandig gjorde på 80-tallet. Og det er jo helt merkelig at det er mulig å glemme noe som er så godt, 80-tallsslager eller ikke. Jeg liker disse i 2013 også!
Torsdag 13. juni – Kinesiske kyllingspyd med ris
Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Men oppskriften er iallfall inspirert av en kinesisk oppskrift jeg fant i et eller annet magasin. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig – under forutsetning av at den ikke stekes alt for lenge.
Fredag 14. juni – Risotto med blomkål, erter og stekt laks
Jeg simpelthen elsker mat som dette! Det er superenkelt å lage. Består av noen få, gode råvarer som er lett tilgjengelig. Og, det smaker akkurat like godt som det ser ut.
Lørdag 15. juni – Saftig hamburger med innbakt brie
Er du glad i hamburger (finnes det noen som ikke er?), kommer du garantert til å falle for denne varianten hvor jeg har lurt et godt stykke med brie midt inni burgeren. Her får du også oppskrift på hjemmebakte hamburgerbrød.
Søndag 16. juni – Pai med reker og ørret
Supergod pai med supergodt fyll! Noe annet er det ikke å si om denne maten.
Dessert – Bær og mascarponekrem
Om du aldri før har prøvd å lage mascarponekrem, vil jeg instendig oppfordre deg til å prøve det nå! Denne kremen er super som tilbehør til all verdens med frukt. Velg det som er i sesong.
En riktig god uke til deg!
Inspirerende! Tok jammen meg å satte både mandag og tirsdags-forslagene på mine egen meny jeg 🙂
Så bra, Christine!
Besandig veldig bra å høre at tipsene blir brukt!
God uke til deg 🙂
Har du noen superråd å komme med i forhold til å få barn til å ‘like’/spise mat uten å hele tiden rynke på nesen og si ‘ jeg liker det ikke noe særlig’? Hadde vært flott med et eget innlegg om du tar utfordringen?
Hei Stine!
Min erfaring er å bare holde ut. Det går over. Og prøv å lag minst mulig krig. Da bare låser alt seg.
Gi gjerne barna et valg når du skal lage middagen, men du bestemmer hva det skal velges mellom. Type: vil du ha blomkål eller brokkoli eller vil du ha hvit eller rød fisk?
Marit