Rekesmørbrød med avokado
Jeg fikk rett og slett veldig lyst på et skikkelig rekesmørbrød akkurat her og nå! Du vet et smørbrød som er så høyt at det garantert vil rase reker av asjetten og ned på buksebeinet nesten samme hvordan du angriper herligheten! Det fikk jeg lyst på nå! Og aller, aller helst med ferske reker. Så får jeg bruke den tiden det tar å rense den nødvendige haugen. Jeg renser nemlig ikke i samme tempo som rekeskrellemesteren hos den danske smørbrødrestauranten Ida Davidsen. Han renser 10 kg på 1 time! Hver eneste dag!
Dette trenger du for å lage 4 skiver med rekesmørbrød
4 skiver loff
1 moden avokado
4 blad god salat
ca. 200 g rensede reker, helst ferske
noen sitronbåter
Maldonsalt
nykvernet pepper
Vil du bake loffen selv, finner du oppskrift på kjempegod flettet loff her.
Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å få kjøttet ut av skallet. Skjær avocadokjøttet i skiver. Fordel salatblader, avokado og reker på loffskivene.
Fileter sitronbåter. Det vil si at du først skjærer vekk alt skallet, både det gule og det hvite, og så skjærer løs båtene fra den tynne hinnen rundt båtene. Dryss over litt salt og godt med nykvernet pepper.
Kos deg!
[…] Tirsdag 10. juni – Rekesmørbrød med avokado […]