Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

På 80-tallet hadde ananasen sin storhetstid i matlagingen her hjemme. Søte små ananasbiter kunne dukke opp i de minst ventede gryter og panner. Noen ganger til stor forlystelse, andre ganger ikke fullt så heldig. Så forsvant den igrunn. Pizza med skinke og ananas er ikke like lett å finne på menykartene rundt om lenger.

Jeg synes ikke det er noen grunn for å glemme ananasen helt i maten. I retter hvor det er naturlig å fram en litt søtlig smak, kan den fort gjøre susen sammen med kylling- eller svinekjøtt. Den er dessuten strålende å bruke hvis du skal lage en sterk og fyrig chutney eller salsa. Det er ganske store mengder chili du kan bruke, uten at munnen brenner opp innvendig, så lenge som du møter smaken med søt ananas eller for eksempel en mango.

Salsa er en spansk eller meksikansk saus, som som oftest serveres kald. Vi kjenner den best i tomatversjonen som den faste følgesvennen til tacosen. Men det er altså mulig å lage den med andre ingredienser også. Her har jeg brukt ananas som hovedbestanddel og most sammen med chili, løk og lime får vi en ananassalsa som passer perfekt til stekt kyllingbryst. Følger du denne oppskriften, får du en halvsterk salsa.

Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

Dette trenger du for å lage kyllingbryst med ananas- og chilisalsa til 4 personer

Kyllingen
2 fedd hvitløk
1 gren rosmarin
1 lime
1 ½ dl olivenolje
1 ts salt
pepper
4 kyllingbryst, eller 2 hvis du bruker Smaalenene Gårdskylling, Stangekylling eller andre store kyllingbryst – gjerne med skinn

Salsa
2 røde chili
ca. 2 cm fersk ingefær
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
saft av 1 lime
saft av ½ sitron
1 ts salt
3 ss olivenolje
1 frisk ananas
4 vårløk
12 cherrytomater

Knus hvitløkfeddene og grovhakk både dem og rosmarinen og ha det i en dobbel brødpose sammen med limesaften, olivenoljen, salt og pepper. Rist posen slik at alt blandes før du har i kyllingbrystene. Rist og gni på posen slik at alle sidene av kyllingen blir dekt av marinaden. La den marineres i kjøleskapet i en time eller opptil en dag. La kjøttet bli romtemperert før du starter stekingen.

Om du skulle lure på hvorfor jeg bruker dobbel brødpose, er det rett og slett fordi jeg har for mange uhellsituasjoner der jeg har brukt enkel brødpose som det har gått hull på. 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Del chiliene i to på langs og skrap ut frøene. Det er lettest å fjerne frøene hvis du bruker en teskje til å skrape dem bort. Hvis du vil ha en salsa med ordentlig krutt i, lar du frøene være igjen i en av chiliene før du grovhakker dem. Rens ingefæren, hvitløk og løk. Ha chili, ingefær, hvitløk, løk, lime- og sitronsaft, salt og olivenolje i en food processor eller blender og mos alt sammen.

Skjær av topp og bunn av ananasen og skjær vekk alt skallet. Skjær sidene løs fra den harde kjernen før du deler opp ananaskjøttet i terninger. Ha to tredjedeler av ananasbitene, saltet og olivenoljen i food processoren og kjør videre til du får en klumpfri røre.

Ha resten av ananasbitene i en bolle. Vask og hakk opp vårløken og ha i og hell den moste ananasrøren over. Bland det godt sammen. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet. Den holder seg i 3-4 dager.

Ta kyllingfiletene ut av marinaden og legg dem over i en ildfastform. Stek dem midt i ovnen i 15-18 minutter. Sjekk etter for å se om de er gjennomstekte.

Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

Del opp små, søte cherrytomater og server til kyllingen og salsaen.

2 kommentarer til “Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa”

  1. Dette er en kjempegod salsa. Kan virkelig anbefales. Jeg har med hell byttet ut noe av ananasen med mango og det blir også godt. Kyllingen får en god smak av rosmarin. Neste gang skal jeg prøve med nudler til, for det liker ungene bedre enn ris.
    Takk for nok en god oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon