Sommerens ferietur var hektiske, inspirerende og morsomme dager i den franske hovedstaden. Vakre bygg, flotte parker, et Eiffeltårn som er mye høyere i virkeligheten enn det ser ut på bilder og endeløse mengder av caféer! Selvfølgelig falt hele familien pladask!

Vi spiste oss gjennom så mange caféer som vi overhode greide. Èn klassiker som du kan nyte mens du sitter og ser på siste gatemote er Croque Madame – ostesmørbrød med skinke og speilegg. Den er lett å lage når du skal lese avisa hjemme ved kjøkkenbordet også.

Det kommer blogginnlegg fra turen også, så følg med!

Croque Madame

Dette trenger du for å lage Croque Madame til 1 person
2 skiver godt brød
8–10 skiver smakfull hvitost
2 tykke skiver skinkepålegg
1 egg
smør og olje til steking

salat og tomat til servering

Sett stekeovnen på gratinering, hvis du har det som et valg. Hvis ikke setter du den på 230 grader. Finn fram en liten ildfast form eller kle et stekebrett med bakepapir.

Plasser 3 skiver ost på én av brødskivene, så skinken oppå der. Så 3 skiver ost og brødet på toppen. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og  legg i ostesmørbrødet. Stek det i 2–3 minutter til det har blitt gyllenbrunt og sprøtt. Snu det og legg det over på stekebrettet. Plasser resten av osteskivene på toppen og gratiner det lenge nok til at osten smelter og får noen gyllenbrune flekker.

Mens ostesmørbrødet gratineres, setter du stekepanna tilbake på varmen, men nå på litt svakere varme, knekker i egget og steker det ferdig.

Plasser det stekte egget på toppen av ostesmørbrødet og server med en gang. Dryss litt salt over egget. Det er godt med litt grønnsalat og noen tomater til.

Croque Madame

Når jeg vil at det skal gå ekstra fort og med minst mulig oppvask, bruker jeg en stekepanne som kan stå i stekeovnen og knekker egget i panna samtidig som jeg setter den inn i stekeovnen. Da blir egget stekt samtidig som smørbrødet gratineres. Riktig så genialt!

Croque Madame

Bon appétit!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *