Verdens beste syltetøy

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Verdens beste syltetøy

Spør du meg, så sier jeg at dette verdens beste syltetøy! Søte bringebær og sure rips, er en perfekt kombo når de røres sammen og blir til rips- og bringebærsyltetøy!

Jeg bruker å la ripsene være hele slik at vi får disse halvsure eksplosjonene i munnen når vi spiser det søte syltetøyet. Du kan selvfølgelig knuse alle ripsene med en stavmikser først slik at de blander seg litt bedre inn sammen med bringebærene.

LES MER! Sånn lager du JORDBÆRSYLTETØY

Smak av sommer hele året

Når jeg fryser ned syltetøy som her, får jeg smaken av sol og sommer hver gang jeg tar opp en boks fra fryseren. Det er ikke mye som slår en skikkelig vitaminbombe på en regnfull høstdag eller svart vinterdag. Nam!

Ingredienser

2 kg rips
2 kg bringebær
1.5 kg sukker
2 pk frysepulver

Slik lager du verdens beste syltetøy – rips- og bringebærsyltetøy

Knus ripsene i en food processor eller med en stavmikser først hvis du ikke ønsker å ha dem hele i det ferdige syltetøyet. Rør inn bringebærene, sukkeret og frysepulveret.

Når alt sukkeret er oppløst, heller du syltetøyet over i små bokser og putter dem i fryseboksen. Jeg liker å bruke bokser som er ca. 3 dl store, slik at syltetøyet blir spist opp på noen dager etter at det er tatt opp fra fryseren. Ettersom det ikke er kokt, har det begrenset holdbarhet. Ikke for at det bruker å være et problem at syltetøyet blir stående uspist i kjøleskapet.

Fyll opp fryseren, så har du masse å glede deg til utover høsten og vinteren!

16 kommentarer til “Verdens beste syltetøy”

  1. Kan skrive under på at dette er et nydelig og friskt syltetøy! Alle som har smakt digger det! Må lage enda mer i sommer!

  2. Her er jeg helt enig!nydelig syltetøy. Lagde en liten porsjon noen dager siden men tror at jeg må kjøre en sånn 4 kilo runde tusen takk!

  3. Hei, har du prøvd å lage syltetøy av denne blandingen? Har vurdert å gi bort hjemmelaget syltetøy til jul. Derfor spørsmålet.

    • Hei Mariann!
      Jeg har ikke kokt syltetøy av akkurat denne blandingen – bare med bringebær alene – men jeg kan ikke se noen grunn for at dette ikke skal bli helt strålende godt også som kokt.

    • Jeg har kokt syltetøy med den oppskriften som basis. Altid litt på slump hær, men altid mer bringebær enn rips. Det blir supre gaver😁

  4. Dette minner meg om min barndom! Mormor laga bestandig verdens beste syltetøy av nettopp bringebær og rips!Hun har vært død i mange år, så jeg synes det er flott at du ” reklamerer ” for herligheten! Jeg synes jeg kjenner både smak og lukt bare ved å se bildene dine. Kan trygt anbefales; nydelig på nysteika grovbrød! ??

    • Så hyggelig å høre, Vera 🙂 Jeg har akkurat spist en liten skål nyrørt bringebærsyltetøy! Herlige tider!

    • Hei Irene! Ja, det kan du helt sikkert. Hvis du er vant med å bruke det, vet du sikkert hvordan du regner ut hvor mye kunstig søtning du skal ha i forhold til vanlig sukker. Lykke til!

  5. Favoritten her i huset! Men vi koker det av oppbevaringshensyn. Blir helt topp det også. Særlig å koke det på et par kanelstenger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon