Ukemeny for uke 33

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 33

Aller siste uke før sommerferien er ugjenkallelig ferdig. Jeg har jo egentlig vært ferdig med den en god stund ennå, men ettersom ungene fremdeles har skoleferie, tillater jeg meg å sove litt lenger om morgenene. Skal nyte de ekstra tre kvarterene til det fulle denne uka også.

Som de fleste andre, som iallfall bor på Østlandet, er jeg så utrolig fornøyd med denne sommeren. Dette været som har vært! Å, jeg elsker det. Det er helt fantastisk, og jeg kjenner at det var akkurat det vi trengte denne sommeren.

Vel, tilbake til maten. Det er jo tross alt den jeg skriver om her på bloggen. Jeg satser på at sommerværet fortsetter i lang tid ennå slik at middagene fremdeles kan være friske, lette og sommerlige!

Jeg håper du finner mye du liker i ukemenyen. En riktig god uke til deg, og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 33

Mandag 12. august – Nypotetsalat med kokte egg

Nypoteter smaker så godt i seg selv at de ikke trenger all verdens til reisefølge for å lage et godt måltid. Noen dråper god olivenolje og et lett dryss med Maldonsalt er i grunn alt som skal til. I denne salaten matcher jeg nypotetene med tunfisk fra boks, smilende egg og kapers. Man blir i godt humør av sånt!

Ukemeny for uke 33

 

Tirsdag 13. august – Laks med mango- og tomatsalsa

Søt mango er en god partner til løk og tomat i en salat. Absolutt verdt å prøve seg på, dersom du ikke har prøvd det før. Her får den følge med grillet laks og en god klatt med rømme.

Ukemeny for uke 33

 

 Onsdag  13. august – Spanske skinkekebabs

Jeg er så blad i å lage grillspyd. En fantastisk måte å lage mat på, synes jeg. Her er det spanske smaker som gjelder. Oppskriften her er beregnet til tapas, men kan gjerne serveres alene som middag også. Bare øk mengdene og kanskje server den med råstekte poteter og en salat.

Ukemeny for uke 33

 

Torsdag 13. august – Fiskespyd med steinbit, laks og kongereker

Mer grillspyd på gang denne uka! Her er det fisk som træs på spydene og legges på grillen. Skikkelig digg!

Ukemeny for uke 33

 

Fredag 15. august – Helgrilla kylling

Plutselig så jeg at jeg ikke har hatt denne geniale kyllingoppskriften ute på bloggen denne sommeren. Den ligger jo langt der bak i arkivet, så det kan jo være at noen av dere har lest den, men den fortjener absolutt å komme fram i lyset.

Det er absolutt ikke min idé å træ en hel kylling på en ølboks (eller ciderboks som jeg bruker her), og ikke vet jeg hvem sin idé det opprinnelig var heller. Jeg bare vet at det funker.

Ukemeny for uke 33

 

Lørdag 16. august – Pizzaboller med tomatsaus

Pizzasnurrer, pizzaboller eller pizzaknuter, om du vil, er én av klassikerne som hele tiden ligger høyt oppe på popularitetsskalaen til både små og store. De kan serveres helt nystekte, de kan fryses for så å tines til en kjapp middag eller de kan halvtines før den puttes i matboksen til poden. Kanskje dette kan være fint å ha med i matboksen på første skoledag etter ferien også?

Ukemeny for uke 33

 

Søndag 16. august – Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter

Jeg velger meg oftere en godt marmorert entrecôte enn en indre- eller ytrefilet. Èn ting er prisen – du får mer for pengene når du kjøper entrecôte. Men enda viktigere er det faktum at du får med deg mer smak av det marmorerte entrecôtekjøttet.

Ukemeny for uke 33

 

Dessert – Eplekake med nøttetopping 

Kan du tenkte deg noe bedre enn en varm eplekake med mengder av saftige epleskiver, rikelig krydret av kanel og med knasende valnøtter på toppen! Lukk øynene og se det for deg. Kjenner du lukta? Jeg er nå nesten på siklestadiet. Kjenner at dette frister noe veldig.Ukemeny for uke 33

Håper du får en skikkelig god uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon