Stekt ostekake med blåbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ostekake med blåbær

Stekt ostekake er en av mine definitive kakefavoritter! Jeg lurer egentlig på hvor mange kaker som egentlig kan få plass på favorittlista. Det er iallfall riktig så mange på min. Hvordan ser din kakefavorittliste ut? Skriv den gjerne ned på kommentarfeltet under.

Det er noe med den stekte ostemassen som får en helt silkemyk konsistens når den blir stekt. Oppskriften på denne kaken fant jeg i et britiske matmagasinet BBC Goodfood. Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften. Det som var nytt for meg, var stekemåten. vanligvis steker jeg en ostekake i litt over en time før jeg tar den ut av stekeovnen og lar den avkjøles. Denne steker jeg først på sterk varme i 10 minutter, skrir ned varmen og steker videre i 30 for så å avslutte det hele med å slå av varmen og la kaka stå i stekeovnen i 1 time. Du får full forklaring lenger ned i oppskriften. Jeg synes fremgangsmåten fungerte aldeles utmerket.

Stekt ostekake med blåbær

Dette trenger du for å lage stekt ostekake med  blåbær

Kakebunn
100 g smør
300 g Digestivekjeks

Blåbærsaus
100 g blåbær, helst norske skogsbær, kan være frosne
25 g sukker
1 ss maisenna
2–3 ss kald vann

Ostefyll
900 g kremost, helfet
3 dl creme fraiche, helfet
3 egg
250 g sukker
saft av ca. ¼ sitron

Stekt ostekake med blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en rundform på 26 cm i diameter.

Smelt smøret. Ha kjeksen i en food processor og kjør til det har blitt helt smulete. Ha i det smeltede smøret og bland det sammen. Fordel massen i bunnen av kakeformen og press det jevnt sammen.

Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ha blåbær og sukker i en kasserolle og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Rør sammen maisenna og vannet før du heller det i blåbærsausen. La det kokes opp igjen før du setter det til side.

Vask ut av food processoren før du har i alle ingrediensene til ostefyllet. Ikke ta all sitronsaften på én gang, men smak deg fram med den. Kjør knivene rundt til du har fått en jevn blandet masse. Du kan også bruke en vanlig miksmaster til dette.

Hell halvparten av ostefyllet over den forstekte bunnen. Så fordeler du halvparten av blåbærsausen, som nå egentlig ikke er en saus, men et ganske tykt syltetøy, i små ”dotter” utover ostekfyllet. Hell over resten av fyllet før du avslutter med nye blåbærdotter. Bruk skaftet på en skje til å dra blåbæreme litt utover.

Sett kaken på nest nederste rille i stekeovnen. Stek på 200 grader i 10 minutter. Senk varmen til 110 grader og stek videre i 30 minutter. Slå av stekeovnen, men la døren fremdeles være lukket, og la kaken stå i 1 time før du tar den ut. Resultatet av denne måten å steke på, blir en helt silkemyk ostekake.

Stekt ostekake med blåbær

Nyt ostekaken!

85 kommentarer til “Stekt ostekake med blåbær”

 1. Hei! 🙂
  Har du noe triks for å få kaken over på serveringsfat? Smører du kakeformen, eller bruker bakepapir?Ser ut som en tung og kompakt kake, så vet ikke om jeg får det til!

  • Hei Line!
   Jeg bruker å bakepapir i bunnen av kakeformen. Så drar jeg det av samtidig som jeg setter kaken på kakefatet. Jeg tenker at det går helt fint å la bunnen av kakefatet være med over til kakefatet også 🙂 Lykke til!

 2. Hei! Hvordan tror du det blir å lage denne i en 22 cm form? Syns den er litt vanskelig å få ut av formen,så tenkte å prøve den i «bake it easy» formen istede. Bør jeg da steke den litt lenger? Har laget denne kaka to ganger før,og har blitt superfornøyd?

  • Du må nok steke den litt lenger når formen er såpass mye mindre. Jeg har ikke erfaring med «bake it easy»-form, så det kan jeg ikke svare deg på 🙂

  • Kan man bruke ferdig syltetøy i stedet for å lage saus? Har fått litt dilla på solbær, men finner bare syltetøy, ikke hele bær.

  • Hei Ingunn. Det vet jeg ikke, for jeg har ikke prøvd det. Det er ganske mye mindre fett i kesam enn creme fraiche. Finnes det laktosefrieprodukter som er mer tilnærmet creme fraiche? Du kan jo prøve en gang og se hvordan det går. Rapporter gjerne tilbake dersom du prøver 🙂

 3. Synes den var veldig mektig, og har smakt friskere og bedre ostekaker. Kunne også vært mer bær etter min smak. Mulig jeg gjorde noe feil. Konsistensen var bra.

  • Hei Heidi! Stekte ostekaker er veldig mektige, men akk så gode 😉 (etter min smak da) Kanskje du finner noen andre kaker som du heller vil prøve deg på 🙂

  • Hehe, ja en fruktsalat kanskje?😊 Eller en bringebæriskake…. Jeg må prøve noe lettere og uten for mye fløtelignende smak😉

 4. Jeg må si jeg var rimelig skeptisk når jeg tok kaka ut av ovnen og den ikke var fast i det hele tatt. Den virket nesten like flytende som da jeg satte den inn for steking… Men etter jeg hadde latt den hvile på benken noen timer, og satt den i kjøleskapet etterpå, kom den seg og hadde helt perfekt konsistens!

  Den er ganske mektig og søt, men fantstisk på smak 😊
  Samboeren min som ikke liker ostekake en gang syntes den var nydelig god til og med 🙂 tommel opp!

  • Så hyggelig å høre, Tina! Ja, det er litt nervepirrende å ta den ut og stole på at den faktisk setter seg når den har blitt avkølt.

 5. Og siden røra er så nøytral (om man ser bort fra blåbærene), så kan man jo eksperimentere med smaker her akkurat etter eget ønske, og det er jo supert:))
  Etter min smak kunne jeg gjerne hatt i litt mer syre/sitron, men det får bli neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon