Gode matpakker!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gode matpakker!

På mandag braker det løs! Da er det endelig klart for årets skolestart. Her hos oss er det to som gleder seg stort til å begynne i 5. og 7. klase. Første året på storskolen for Lea (jeg vet at det kalles mellomtrinnet i det moderne sammfunnet, men jeg kaller det storskolen for det) og siste året på barneskolen for Adrian. Gosjameg så fort årene går. Det er virkelig ikke lenge siden vi sto og leiet spende 1. klassinger.

Ja, ja. Mat må til både på skolen, i barnehagen og på jobben for oss voksne. Her kommer noen matpakketips for både store og små!

Gode matpakker!

Hjemme hos oss smører ungene matpakke selv. Det har de gjort de siste to årene, og det fungerer aldeles utmerket. Da er det min jobb å sørge for at det finnes gode ting i kjøleskapet og så plukker de ut fra det. Og det er ikke fancy matpakker som smøres hver dag, det er helt klart. Men det er matpakker som de spiser opp. Og det er det viktigste.

Innimellom lager vi litt ekstra gode matpakker. Det kan være at de skal på tur eller at det er noe spesielt som skjer på skolen eller rett og slett at vi feirer at det er tirsdag eller onsdag eller hva det nå måtte være. De ekstra gode matpakkene består ofte av rundstykker som jeg finner fram fra fryseren, pizzasnurrer eller gårsdagens middagsrester. På restefronten er det 3 klare favoritter her i huset, nemlig pasta med basilikumpesto, pasta med tomatpesto og vårruller. Vet jeg at restene skal brukes i matboksen dagen etter, bruker jeg fullkornspasta.

Gode matpakker!

Jeg tilhører jo den delen av befolkningen som er veldig glad i brød, så jeg spiser gjerne brød i matpakken. Det gjør ungene også. Lager du sandwich av brødene slipper du at osten blir svett også. Følger du denne linken får du mange gode sandwichalternativer! Og når vi først er inne på brød, må du klikke deg videre for å se på disse morsomme brødalternativene. Absolutt inne noe jeg gjør hver dag, men morsomme ideer å ta med seg når man har lyst til å gjøre litt ekstra. Omelett passer også godt oppå brødskiva. Her er et fargerikt alternativ.

Noen er glad i tunfisk, andre ikke. Tunfisk og kokt egg er en strålende kombinasjon og egner seg også godt i matpakken. Husk å putt en gaffel oppi matboksen!

Riktig god høstoppstart til deg og god lunsj!

 

2 kommentarer til “Gode matpakker!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon