Pavlova med vaniljekrem og bær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 20 minutter + avkjøling

Porsjoner: 6

Pavlova med vaniljekrem og bær

Pavlova med vaniljekrem og bær er definitivt en stor kakefavoritt! Sprø marengsbunn som er litt seig midt inni, og som rett og slett smaker helt himmelsk! Nam!

LES MER! Sånn lager du SJOKOLADEPAVLOVA MED VANILJEKREM

For å gi deg best mulige odds for å få en perfekt pavlova til festdagen, kommer det her noen gode tips som det er lurt å følge når du baker pavlova!

Sånn får du en perfekt pavlova!

1. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt under piskingen
2. Bruk svak varme når du steker marengsbunnen
3. La stekeovnsdøren være lukket hele tiden mens du steker pavlovaen
4. La pavlovaen stå i stekeovnen helt til ovnen har blitt kald

Ingredienser

Pavlovaen
4 eggehvite(r)
200 g finkornet sukker
1 ts hvitvinseddik

Vaniljekremen
4 eggeplomme(r)
4 dl h-melk
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maisenna
3 dl kremfløte

Pynt
200 g blåbær
200 g moreller
200 g bringebær
melis

Slik lager du pavlova med vaniljekrem og bær

Start ned pavlovaen

Sett stekeovnen på 150 varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og marker opp en sirkel på papiret på ca. 22 cm i diameter.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til hvitene begynner å tykne. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du hele tiden pisker. Når alt sukkeret er pisket inn, har du i eddiken. Pisk videre i ca. 5 minutter til eggehvitene har blitt blanke og glatte og sukkeret er oppløst.

Fordel marengsen i sirkelen på bakepapiret. Det er fint om det blir litt bølger i marengsen. Stek pavlovaen i 1 time. Skru av varmen, men la pavlovaen stå i ro i stekeovnen uten å åpne døren.

Du kan gjerne steke bunnen på kvelden for så å la bunnen stå i stekeovnen hele natta etter at du har skrudd av varmen.

Slik lager du vaniljekremen

Ha alle ingrediensene til vaniljekremen, unntatt kremfløten, i en kasserolle og kok opp. Rør godt hele tiden under oppkoket. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Ta kasserollen av varmen og hell kremen gjennom en sil og over i en bolle. Legg plastfolie helt ned til vaniljekremen og sett den i kjøleskapet til den blir helt kald.

Før servering, pisker du kremfløten og rører den inn i vaniljekremen.

Legg forsiktig pavlovaen over på et serveringsfat. Fordel vaniljekremen over før du fordeler alle bærene over hele kaken.

Her har jeg drysset litt melis over til slutt.

Kos deg med herlig pavlova med vaniljekrem og bær!

9 kommentarer til “Pavlova med vaniljekrem og bær”

  1. Hei Marit.
    Denne oppskriften bruker jeg.
    Akkurat denne!
    Men, jeg bruker ikke åpne steikeovnsdøra. Den blir
    ikke brent. Det er stor forskjell på st.ovner,-så
    jeg skjønner at folk kan plages med pavlovan.
    Flotte bilder av deg på den gården. Så heldig dere er så
    får plukke masse forskjellige grønnsaker av
    “markens grøde”. Skulle gjerne vært der. Ha en fin uke.

  2. Hei Heidi og takk for meldingen din!
    Ja, det er nok veldig stor forskjell på stekeovner.

    Det er virkelig et privilegium å få plukke med seg av så mye godsaker!
    Ønsker deg også en super uke!

  3. Hei, jeg lagde pavlova for aller første gang i dag på 17.mai. Det ble en suksess.Tusen takk for fin oppskrift og fremgangsmåte.

  4. Hvor lenge kan en oppbevare marengsbunnen før jeg fyller den? Har brukt opp 5 eggehviter, men har ingen anledning til å bruke bunnen på en stund.
    Takk for fine oppskrifter. Elsker rabarbrapaien din.

  5. Hei. Jeg tror man kan doble oppskriften og bruke langpannen. Men kan man også doble oppskr på eggekrem, eller blir 8 dl melk for mye?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon