Jeg har fått meg nytt matverksted!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Jeg har flyttet hjemmefra! Bare i arbeidstiden må jeg skynde meg å skyte inn da. For etter å ha lagd mat til foto hjemme på kjøkkenet mitt i snart 10 år, kjente jeg det var på tide å flytte fotolysene og alt krimskramset som matfotografering innebærer, bort fra kjøkkenet hjemme. Og boden. Og garasjen. Og soverommet. Og uteboden. Og, ikke minst frysebokslokket! Finnes det noe mer irriterende enn å måtte flytte på 3 høye stabler med tallerkener, som ikke passer inn i hverandre, 2 kakefat og 15 kjøkkenhåndkle hver gang man skal se om man finner en liten skatt i fryseboksen?

Derfor brukte jeg sommeren til å pusse opp kjempefine lokaler her i Rakkestad sentrum. I et gammelt murhus fra 1890-tallet har jeg og Øystein (mannen min) pusset og malt og satt inn et flunkende nytt kjøkken. Jeg er superfornøyd! Synes jeg har fått meg et skikkelig fint matverksted!

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Kjøkkenet kjøpte jeg lokalt hos Montér her i Rakkestad. Det er et dansk kjøkkenmerke som heter Aubo. Utrolig deilig å få det tegnet i butikken. Dessuten veldig deilig å få kjøkkenet levert med ferdig monterte skap og skuffer. Vi måtte jo selvfølgelig montere det selv, men det er mye jobb spart ved at det ikke kommer flatpakket!

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Alle hvitevarene er fra Electrolux. Nå har jeg investert i 2 stekeovner. Èn kombidamper, hvor jeg altså kan bruke vanndamp i matlagingen når jeg ønsker det, og én stekeovn som går helt opp til 300 grader. Helt perfekt når det skal stekes en tynn italiensk pizza!

Hjemme har jeg hatt stekeplater med gass, så jeg bedrev ganske mye akkedering før jeg greide å bestemme meg for at det var fint å gå over til induksjon. Så langt er jeg fornøyd. Det er ikke samme livet som med gass. Kommer aldri til å bli lei av å skru på gassflammene hjemme på kjøkkenet, eller på hytta, men det er mye mer lettvint med induksjon. Rengjøringen her går jo virkelig som en drøm. Jeg bruker dessuten induksjonstoppen som bakeplate. Ikke vet jeg om Electrolux er enig i at det er lurt, men det funker som kula.

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Hjemme har jeg en vanlig Kitchen Aid miksmaster som jeg er særdeles fornøyd med. Har hatt den i over 10 år og den er skikkelig mye brukt. Har aldri hatt et eneste problem med den. Det eneste jeg har hatt å utsette på den, er at den har litt for liten bolle når du skal elte en gjærdeig. Eller, gjærdeigen må være ganske liten for at deigen ikke skal gå opp i mekanismen av maskina.

Denne nye som kom vandrende inn til verkstedet er imidlertid helt perfekt for gjærdeiger. Den har større bakebolle og motor. Den er litt mer knotete når jeg skal ha av og på bollen, men jeg antar at det kommer til å gå som en automatisk drøm når jeg bare får brukt den litt mer.

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Liker du stemningen? Det gjør jeg!

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Jeg har fått meg nytt matverksted!

Deilig å få mest mulig opp på veggen.

 

 

 

15 kommentarer til “Jeg har fått meg nytt matverksted!”

    • Tusen takk, alle sammen! Ja, det føles veldig bra å ha fått et eget jobbekjøkken. Blir nok enda finere der også når jeg får jobbet meg litt inn i det.
      🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon