Speilegg og chorizo på avokadomos og ristet brød
Vet du hvor mange middager et speilegg har reddet? Ikke vet jeg, men at det er mange, det vet jeg! I mitt hode og smaksløker danker et speilegg ut den halvfabrikerte maten som er å få kjøpt i butikken. Ikke at jeg har smakt på all den, men du skjønner hva jeg mener.
Altå, bare for å ha sagt det: Du trenger absolutt ikke å ha dårlig tid eller ha mangel på lyst til å lage noe annen mat for å lage denne. Den er definitivt så god at den gjerne kan lages bare fordi du har lyst på god snaddermat!
Dette trenger du for å lage speilegg med most avokado og chorizopølse til 2 personer
1 avokado
1 lite fedd hvitløk
1/2 ts salt
nykvernet pepper
5-10 dråper tabasco
noen skviser av en lime
100 g chorizopølse
1 ss olje
2 egg
2 skiver rugbrød
Mos avokadokjøttet med en gaffel. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og bland det, salt, pepper, tabasco og limesaft med avokadoen. Smak til og kjenn at det er passe krydret. La det gjerne være litt sting i smaken.
Del chorizopølsen i små terninger og stek dem på litt over medium varme i oljen til de får en sprø og gyllenbrun overflate. Ta dem ut av panna, knekk i eggene og stek dem akkurat så lenge som du like å ha dine egg stekt.
Legg rugbrødskivene i brødristeren.
Fordel den moste avokadoen på brødskivene og topp det hele med speilegg og chorizo. Èn runde med pepperkverna og noen flak med Maldonsalt på toppen og måltidet er perfekt!
Nyt maten!
Å hvor fantastisk godt dette hørtes ut, tror faktisk at jeg har funnet dagens middagstips. Tusen takk til deg..
Så bra, Lars Erik!
Håper det smaker 🙂
Marit
[…] Mandag 28. oktober – Speilegg og chorizo på grovbrød […]