Når jeg skriver denne ukemenyen, sitter jeg høyt til fjells i Lom, bare noen få meter fra det fantastiske bakeriet til Morten Schakenda. Her har jeg nemlig tilbragt helgen med fingrene dypt begravd i mengder av gjærdeiger. Det har vært helt fantastisk å bake så mye sammen med én an Norges absolutt beste bakere! Har du lyst på en bakehelg som dette også? Gå inn på nettsiden deres og sjekk ut når de skal ha neste kurs! Det kommer blogginnlegg herifra, vær du trygg!
Tilbake til uken som kommer. Her kommer mine middagsforslag for den kommende uka. Håper du har lyst til å prøve ut noen av rettene!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 28. oktober – Speilegg og chorizo på grovbrød
Perfekt middag når tiden er knapp, eller når du rett og slett vare har lyst på litt snaddermat!
Tirsdag 29. oktober – Saftig laks innbakt i butterdeig
Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus.
Onsdag 30. oktober – Mangosalat med glassnudler og cashewnøtter
Har du prøvd glassnudler noen gang? Glassnudler er nesten gjennomsiktige som, nettopp, glass, og er lagd av mungbønner. De har ikke mye smak i seg selv, men tar veldig godt opp smaker fra maten den blir blandet med. Her bruker jeg nudlene i en salat sammen med mango, vårløk og cashewnøtter. Lett og forfriskende syrlig mat!
Torsdag 31. oktober – Saftig kylling med dampede gulrøtter og rotmos
Hvis du har lyst til å gjøre en liten vri på kyllingmiddagen, tror jeg denne vil falle i smak. Små, snerte kyllingbiter sammen med rause porsjoner timian og hvitløk må jo bli godt. Og når det hele da toppes med smørdampede gulrøtter og rotmos, ja, da vet du at sjansene for en deilig middag er hjertelig tilstedeværende.
Fredag 1. november – Ostegratinert blomkål med sprøstekt bacon
Den norske blomkålen er fremdeles i høysesong! Dette er en super måte å fråtse i gode norske råvarer på!
Lørdag 2. november – Stekte kamskjell med gulrot- og gresskarpuré
Du skal spise mange kamskjell for å bli mett av bare dem. Det må sies. Men dette er en fremragende forrett eller en smårett sammen med andre retter.
Her får du brukt opp noen av gresskarrestene fra ukas gresskarlykter også.
Søndag 3. november – Kraftig kjøttgryte med rødvin
En skikkelig kjøttgryte er besandig skikkelig godt! Her lar jeg både oksekjøtt og bacon få lov til å putre i rødvin i flere timer. Det er søndagsmiddag på sitt beste!
Dessert – Stekt ostekake med kirsebærsaus
Jeg elsker ostekake! Og kanskje den stekte versjonen aller, aller mest! Det var den stekte ostekaken som var mitt aller første møte med ostekake. Jeg føler meg ganske sikker på at du kommer til å like denne kaka!
God uke til deg!
Lesernes kommentarer