Mørk sjokoladekake med marengslokk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk sjokoladekake med marengslokk

Får du som meg, vann i munn, bare ved tanken på en mørk sjokoladekake? Hva tror du så om å plassere et marengslokk på toppen av den mørke kaka? Jeg kan avsløre med en gang at det er skikkelig godt!

Èn av mine store matfavoritter, Martha Stewart, har akkurat kommet ut med en ny bok som heter Cakes, og denne oppskriften har jeg derifra. Der heter den Chocolate and Hazelnut Meringue Cake.

Denne kaken er, etter min mening, perfekt å servere i nærmes hvilken som helst sammenheng. Den er helt melfri, så den er dermed også fin å ha på repertoaret når noen med melallergi har lyst på en super kake!

Mørk sjokoladekake med marengslokk

Dette trenger du for å bake en mørk sjokolade med marengslokk

Kakebunnen
150 g romtemperert smør
100 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
325 g mørk sjokolade
6 egg
1 klype salt

Marengslokket
100 g mørk sjokolade
100 g hasselnøtter
1 ss maisena
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts eddik

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 22 cm i diameter med smør eller formfett. Legg bakepapir i bunnen.

Kakebunnen
Ha smør, brunt sukker og vaniljesukker i en miksmasterbolle og pisk det til det blir luftig og får en lys brun farge. I mellomtiden smelter du sjokoladen over vannbad, i mikroen eller på svak varme i en kasserolle. Det bruker jeg å gjøre nå etter at jeg fikk inkuksjonstopp. Jeg setter varmen på 3 (av 14). Da smelter sjokoladen helt fint.

Del eggene slik at du får plommene i én skål og hvitene i en annen.

Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, tilsetter du eggeplommene én og én om gangen. Pisk hver enkelt inn før du tilsetter neste. Så rører du inn den smeltede sjokoladen. Bruk en slikkepott til å dra ned fra kantene slik at alt blir godt blandet.

I en annen ren bolle pisker du eggehvitene og klypa med salt til de blir stive. Rør ca. 1/3 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen. Ha i resten av eggehvitene og fold dem inn. Å folde inn betyr at du rører det inn på en bestemt, men varsom måte, slik at så mye som mulig av den lufta du akkurat har pisket inn, blir beholt i røra. Når alt er blandet, heller du røra over i den forsmurte forma.

Sett kaka på nederste rille i stekeovnen og stek i 25 minutter.

Marengslokket
Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med hasselnøttene og maisenaen. Bland det sammen.

Ha eggehvitene i en skinnende ren bolle og pisk til den begynner å få hvite topper. Da tilsetter du sukkeret i en tynn stråle mens du pisker godt hele tiden. Pisk til du får en blank og fyldig marengs. Det tar rundt 6-7 minutter. Tilsett eddiken mot slutten.

Rør inn hasselnøtt- og sjokoladeblandingen.

Ta kaka ut av stekeovnen og fordel marengslokket over før du setter den tilbake i stekeovnen og steker i 35-40 minutter.

Mørk sjokoladekake med marengslokk

La kaka avkjøles på en bakerist i 5-6 minutter før du forsiktig fjerner kakeringen.

Mørk sjokoladekake med marengslokk

Du må gjerne servere kaka mens den fremdeles er halvvarm.

9 kommentarer til “Mørk sjokoladekake med marengslokk”

  1. Med mørk sjokolade, mener du 70% kakaoinnhold eller «vanlig» mørk kokesjokolade, type Dronningsjokolade?

    • Hei Maria! Om det ikke står spesifikt, så kan du bruke vanlig mørk kokesjokolade, type Dronningsjokolade. Jeg bruker å skrive 70 % når jeg bruker det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon