Ukemeny for uke 46
Den kommende uka tror jeg kommer til å bli en skikkelig bra uke! Masse spennende som skjer, mye energi og mye god mat! Det er jo en uslåelig kombinasjon. Forhåpentligvis får du en akkurat like fin uke du også!
Som vanlig er det litt av hvert i forslagene til middag for den kommende uka. Det skal være noe for enhver smak. Jeg ønsker deg en riktig så fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 11. november – Fiskeform med bacon og valnøtter
Laks, torsk, bacon og potet i skjønn forening i en ildfast form. Dette er superenkel og supergod middag!
Tirsdag 12. november – Kyllingsuppe med ris
Hadde akkurat middagsgjester hjemme som fortalte at de bruker å lage denne suppa ofte. Kanskje det blir én av dine favorittsupper også?
Onsdag 13. november – Wok med kjøttdeig og cashewnøtter
Skal wokresultatet bli bra, er det viktig å ha en plan for hva du skal gjøre når. Når prosessen først er i gang, må du bare kjøre på. Så her gjelder det å gjøre alt klart før showet starter.
Torsdag 14. november – Curry med koriander og svinefilet
En god curry er skikkelig godt både sommer og vinter, synes jeg. Er det ordentlig varmt, kjører jeg på med enda litt mer chili, bare for å møte hete med hete. Og er det iskaldt ute, må det jo mye chili til for å holde blodomløpet i gang. Funker som bare det.
Fredag 15. november – Rekesmørbrød med avocado
Det er mulig at dette ikke kan kalles fullverdig middag, men fullverdig snacksemat – det er det. Nå er rekene store og saftige, så her er det bare å kjøre på!
Samle sammen troppene – ta gjerne med gjestene – og lag deres egen sushi.
Søndag 17. november – Lammecarre med ratatouille
Carreen er et eksklusivt stykke kjøtt og bør jo derfor behandles deretter. Kjøttet smaker definitivt best når det får lov til å ha en rød kjerne etter steking.
Dessert – Bringebæriskake med blåbærsaus
I tillegg til kremfløte, bruker jeg crème fraîche i denne basen. Crème fraîchen gir en god syrlighet sammen med bærene. Veldig godt blir dette!
En riktig god uke til deg!