Du vet det kommer til å bli en bra dag når den starter med god frokst, bra selskap og en avis eller tre! I ukedagene består stort sett avislesningen ved frokostbordet av skumming gjennom de første 10-12 sidene av Aftenposten. Luksusen da er å kunne sitte skikkelig lenge på lørdag og søndag og riktig bla seg gjennom de sidene som altså ikke ble lest tidligere i uka. Herlig!

Når jeg da i tillegg kan spise dette, ja, da er livet godt å leve.

Den beste frokosten!

Frokosten er like enkel som den er genial. Den blir aller best når du bruker et surdeigsbrød, men funker også aldeles fint med en vanlig god brødskive. Så må en tur innom brødristeren eller under grillelementet i stekeovnen.

Og så er det egget da. Det må være kokt med perfeksjon. Enkelt som bare det – bare så det er sagt. Jeg bruker økologiske, medium til store egg. Legger dem i en kasserolle sammen med vann fra springen. Lar vannet koke opp og koke i nøyaktig 3 1/2 minutt. Da er egget akkurat sånn at plommen nærmest eksploderer og renner akkurat som den skal når jeg dypper den første brødpinnen nedi. Perfekt!

På engelsk kalles denne frokosten soldiers.

Den beste frokosten!

Dette trenger du for å lage den beste frokosten! Bløtkokte egg med ristede brødpinner
1 egg pr person
1 skive godt brød pr person – bruk gjerne surdeigsbrød. Det gjør ingenting om det ikke er helt ferskt – det skal jo ristes allikevel
smør
Maldonsalt

Når du koker eggene på denne måten, går det greit å ta dem rett fra kjøleskapet. De sprekker så og si aldri under kokingen heller. (Jeg kan ikke si aldri, for det har sikkert skjedd 2-3 ganger av alle de hundrede gangene jeg har kokt egg på denne måten)

Når vannet koker opp, setter du på stoppeklokka og lar eggene koke i nøyaktig 3 1/2 minutt. Hell så ut vannet og sett eggene i et eggeglass. På bildet her bruker jeg gifteringen, for jeg fant plutselig ut at jeg ikke har noen eggeglass nede i Matverkstedet mitt. Bruk en kniv til å dele av toppen av egget ganske kjapt slik at du får stoppet kokeprosessen.

Mens eggene koker, rister du brødskivene enten i en helt vanlig brødrister eller legger dem på et stekebrett rett under grillelementet i stekeovnen. Vend dem når de har blitt brunflekkete.

Smør et godt lag med smør på skivene før du deler dem opp i staver som er akkurat passe tykke til å dyppe ned i egget.

Den beste frokosten!

Dryss bittelitt Maldonsalt over egget og nyt!

Den beste frokosten!

God frokost!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *