Grove pannekaker!
Alltid stor begeistring i heimen når det serveres pannekaker til middag. Og jeg sjønner jo det, for nystekte pannekaker og godt blåbærsyltetøy er jo en god kombinasjon. Har du frosne blåbær i fryseren (eller du kan finne det i frysedisken i butikken), lager du hjemmelaget og supergodt blåbærsyltetøy skikkelig kjapt selv. Du finner oppskrift på det her!
Tilbake til pannekakene.
Ettersom pannekaker ikke akkurat inneholder flust av grønnsaker, tenker jeg at det iallfall er greit å kjøre på med litt grovt mel i røra. Da føles serveringen litt bedre for mor. Jeg synes dessuten at litt grovt mel, gir mer smak til de ferdige pannekakene.
Dette trenger du for å lage ca. 10 pannekaker
50 g smør + smør til steking
200 g hvetemel
100 g fint sammalt hvetemel
50 g lettkokte havregryn
1/4 ts salt
4 dl H-melk
2 dl vann
3 egg
blåbærsyltetøy til servering
Smelt smøret og sett det til side.
Bland sammen alt det tørre. Ha så i melka, vannet, eggene og det smeltede smøret og pisk det sammen. Røra skal være litt tynn, for den kommer til å tykne når den står de tiltenkte 30-40 minuttene. Havregrynene kommer til å svelle opp i løpet av den tiden. La altså røra hvile i 30-40 minutter på kjøkkenbenken før du starter med stekingen. Du kan også la røra stå i kjøleskapet i flere timer.
Smelt en liten klatt med smør i en stekepanne på litt over medium varme og ha i en øse med røre. Stek pannekakene til de er gyllenbrune på begge sider.
Stable opp og server pannekakene så fort som du bare rekker å steke.
God middag!
Kan jeg bare spørre hvorfor du bruker vikingmelk?
Hei Eldbjørgandrine 🙂
Oppskriften fungerer absolutt veldig bra med vanlig melk også. Nå hadde jeg noen bokser med Vikingmelk stående, så da brukte jeg dem.
Marit 🙂
Jeg har prøvd med ca 50% fullkorn hvetemel o g 50% vanlig hvetemel, dette var vellykket
Så bra, Tor Odd 🙂
Jeg leste ett eller annet sted at det er den internasjonale pannekakedagen i dag også!
[…] spiser masse blåbærsyltetøy her hjemme i løpet av året. Både pannekaker, sveler og arme riddere blir lykkelige når de får følge av et godt […]
Jeg er hvete- og melkeproteinallergisk og savner lettvinte oppskrifter hvor det hensyntas. Har forsøkt glutrnfritt mel, bokhvete og mange varianter av malte korn og nøtter. Alt blir så tungt og ikke så deilig og luftig som med hvete. Har du tips på andre melsorter som gir lik effekt som hvete?
Kirsti?
Dessverre, Kirsti, så kan jeg ikke hjelpe deg her. Jeg har veldig liten erfaring med å lage dette selv, så da er det vanskelig for meg å gi noen gode råd. Beklager det! Lykke til med videre søking etter gode resultater 🙂