Ukemeny for uke 3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 3

Nå er det et fantastisk vær her utenfor kjøkkenvinduet mitt! Sola skinner fra en aldeles skyfri himmel og det har snødd 4 cm med snø i natt. Jeg tenker å dra på meg jakke og gode sko så snart jeg er ferdig med dette innlegget og gå ut å nyte!

Jeg håper du har det fint der du er også. Samme om sola skinner eller ikke.

Det blir litt av hvert i middagsforslagene denne uka også. Forhåpentligvis mye som du får lyst til å lage, og som du kan kose deg med.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 3

 

Mandag 13. januar – Omelett med sopp

Oppskriften er originalt med kantareller. Om du ikke har et glass med tørkede kantareller stående, eller forvellede liggende i fryseren, bruker du bare den soppen som er å finne i din lokalbutikk. Det er det som er så fint med omelett. Den er særdeles fleksibel!

Ukemeny for uke 3

 

Tirsdag 14. januar – Kjempegod kyllingsalat

Jeg trenger noen gode og smakfulle salater nå på vinteren også. Det får med litt i sommerlig stemning, og det kan jeg like!

Ukemeny for uke 3

 

Onsdag 15. januar – Risotto med bacon og asparges

God middag med massevis av smaker!

Ukemeny for uke 3

 

Torsdag 16. januar – Koteletter med saus og grønnsaker

Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Det forutsetter at koteletten du kjøper må være litt tykk. Og så må du for all del la alt fettet være på mens du steker koteletten. Så får du heller skjære det vekk etterpå.

Ukemeny for uke 3

 

Fredag 17. januar – Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Dette er en rett jeg aldri blir lei av. Smaker like godt hver eneste gang. Enkelt og greit å lage er det også. En herlig kombinasjon, rett og slett.

Ukemeny for uke 3

 

Lørdag 18. januar – Ostefylte laksefileter med ratatouille

Ratatouille er en klassisk fransk tomatsaus lagd av et utvalg gode grønnsaker og tomater. Sausen kan spises både varm og kald, alene eller som tilbehør til en annen rett. Ratatouille passer til både kjøtt, fugl eller fisk. Her er det altså laksefileter som slå følge. Kjempegodt!

Ukemeny for uke 3

 

Søndag 19. januar – Kjøttgryte

Det geniale med kjøttgryter er at du kan bruke de billigste kjøttstykkene fra oksen og få det beste resultatet. Mange timer med småkoking, gir et supermørt og godt kjøtt.

Ukemeny for uke 3

 

Dessert – Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur

Dette er kaken å lage for alle som rett og slett har lyst på et stykke skikkelig god kake!

Ukemeny for uke 3

 

Ukens gjærbakst – Pottebrød med bacon, ost og spinat

Dette synes jeg er skikkelig kule brød og jeg synes det er like spennende hver gang å ta brødene ut av pottene og ta den første prøvebiten. Som du skjønner er tingen å kjøpe nye potter som du vasker godt før du setter i gang her. Du kan selvfølgelig også bruke oppskriften og lage mindre brød som du steker uten noen form for potte rundt også, eller enda litt større og ha i brødformer. Her er det fritt valg!

Ukemeny for uke 3

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon