Lettvint omelett fylt med mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint omelett fylt med mozzarella

Har du to egg i din nærhet, er du fem minutter unna et herlig lite måltid! Da har du rukket å ta oppvasken også. Ett minutt på å piske sammen eggene og smelte smøret i stekepanna, tre minutter til stekningen og ett siste på å vaske ut av panna. Omelett er et aldri så lite mirakel av en matrett. Det viser hvor lite som skal til for å lage noe godt. Egg er rett og slett en fantastisk råvare.

Husets 12-åring smeller til stadighet sammen en omelett når han er sulten og mors mat er for lenge å vente til.

En omelett kan veldig gjerne serveres helt enkelt, kun med sammenpiskede egg, litt salt og pepper, samt smør til stekingen. Eller du kan fylle den med alskens godsaker. Her har jeg skjært opp noen skiver med fersk mozzarella som jeg legger i like før jeg bretter omeletten. I kjøleskapet fant jeg dessuten et glass med ramsløk. 2 teskjeer av den gjorde et strålende følge til den milde omeletten.

Omelett passer akkurat like godt som frokost, lunsj, enkel middag eller kveldsmat.

Lettvint omelett fylt med mozzarella

Dette trenger du for å lage omelett med mozzarella og ramsløk til 1 personer
3 egg (jeg bruker 3 egg når jeg tar det til middag, til de andre tidene på døgnet, bruker jeg 2)
1 ss melk
1 lite klype Maldonsalt
nykvernet pepper
40 g (1/3 pk) fersk mozzarella
1-2 ts ramsløk (hvis du har)
10-15 g smør til steking

Visp sammen eggene, melka, saltet og pepperen. Skjær mozzarellaen i tynne skiver. Smelt smøret i en liten teflonpanne og hell over eggeblandingen. La det være i ro i 10 sekunder før du bruker gaffelen til å skyve eggmassen innover mot midten. Samtidig heller du litt på den noen ganger slik at det våte har mulighet til å renne ut på sidene.

Omeletten skal steke ca. 3 minutter totalt, og før den er helt ferdig, legger du osteskivene på den ene halvdelen av omeletten. Jeg bruker bestandig å ta det på halvdelen lengst borte fra meg, mens håndtaket vender mot meg. Så løfter jeg håndtaket for å få stekepanna opp på skrå og vipper halvdelen nærmest meg over den andre. Her kan du også hjelpe til litt med gaffelen for å få til vippingen skikkelig. La omeletten skli pent og pyntelig ned på en tallerken.

Har du ramsløk eller pesto, kan du gjerne ha det over toppen. Tomatskiver eller salatblad fungerer også aldeles strålende.

Lettvint omelett fylt med mozzarella

Godt brød smaker bestandig bra til omeletten.

Lettvint omelett fylt med mozzarella

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon