Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

Det er ganske jevn fordelt på tilbakemeldingene om dere vil ha ukemeny som pibliseres på søndag (og starter på mandag), som nå, eller en som publiseres og starter med helgematen. Her er tydligvis vanene forskjellig. Jeg har ikke konkludert med hva jeg skal gjøre ennå, så foreløpig kommer ukemenyen akkurat som før. Skriv gjerne inn hva du foretrekker i kommentarfeltet under her.

Jeg fortsetter ufortrødent med kjøttfri mandag og varierte middager i ukemenyene mine. Håper du får lyst til å prøve deg på mange av rettene!

En riktig god uke til deg. Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 6

 

Mandag 3. februar – Laks med kokte poteter og agurksalat

Den aller største laksefavoritten da jeg var lita, var kalde lakseskiver med agurksalat, rømme, varme poteter og massevis med smeltet smør på toppen. Jeg passet bestandig på å helle litt smeltet smør over rømmen også, for når det traff den kalde rømmen, stivnet det og ble til små smørdråper som smakte ekstra godt.

Ukemeny for uke 6

 

Tirsdag 4. februar – Kylling og bacon med makaronilokk

Kylling, bacon og pasta er alle tre store gjengangere på middagsfronten her hjemme. Det er middager hvor alt lages i samme form eller bolle også. Her jukser jeg bitte litt ettersom jeg koker makaronien i en egen kasserolle før jeg heller den over kyllingbitene som er stekt gyllenbrune sammen med gode baconbiter og noen sjalottløker.

Ukemeny for uke 6

 

Onsdag 5. februar – Thailandske fiskekaker med sursøt agurksaus 

Deilige, thailandske fiskekaker med masse smak av kaffir limeblad, sammen med en ganske så fyrrig agurk- og chilisaus. Supert!

Ukemeny for uke 6

 

Torsdag 6. februar – Pasta med pesto og chorizo

Jeg elsker grønn pesto! Det er sol, sommer og massevis av positiv energi hele året rundt, spør du meg. Noen ganger lager jeg den bare av basilikum – som er originalen – og andre ganger blir basilikumen byttet ut, eller får følge med ruccola eller spinat. I denne oppskriften bruker jeg like mye ruccola som basilikum.

Ukemeny for uke 6

 

Fredag 7. februar – Knasende kyllingtaco

Ja, det er fullt mulig å lage kjempegode varianter av den tradisjonelle tacoen. Det er denne versjonen et lysende eksempel på.

Ukemeny for uke 6

 

Lørdag 8. februar – Tex-mexburger med salsa og guacamole

Ferske mais er vel ikke akkurat det butikkene bugner over av akkurat nå, men alt det andre til disse burgerne er tilgjengelig året rundt. Jeg frøs ned ferske mais etter at vi hadde vært på maissanking i fjor høst, så jeg satser på å plukke opp noen fra fryseren til dette herremåltidet.

Ukemeny for uke 6

 

Søndag 9. februar – Curry med kjøtt og ris til morsdagen

Dette ønsker jeg meg til middag på morsdagen! Skikkelig god indiske gryte med godt kjøtt og massevis av smak. Tror det blir en perfekt søndag!

Ukemeny for uke 6

 

Ukens dessert – Lavendelmuffins

Lavendel gir en morsom smak til disse muffinsene. Om du nå ikke har tørket lavendel liggende på lur, som jeg antar de fleste av dere ikke har, kan du gjerne lage disse muffinsene selv om. Rett og slett fordi de er gode!

Ukemeny for uke 6

 

Ukens gjærbakst – Croissanter

Sett av noen timer en dag du har litt fri denne uka og bak disse croissantene. Jeg kan garantere at du ikke vil angre!

Ukemeny for uke 6

En riktig god uke til deg!

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 6”

  1. Tusen takk for at du legger ut ukes menyer her. Han brukt mange av dine oppskrifter. Jeg er alltid innom og henter inspirasjon til ukens meny her i huset. Med 3 små barn, og nesten i full jobb er det alfa og omega med planlegging av middag og ukes handel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon