Varm sjokolade med krem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Porsjoner: 2

Varm sjokolade med krem

Varm sjokolade med krem er perfekt å lage når man er rød i kinnene etter aking eller skitur, eller når man rett og slett bare lyst på en god, varm drikke.

LES MER: Sjekk ut Fru Timians VARM SJOKOLADE

Når du lager drikken med så mye sjokolade som jeg gjør her, blir den kraftig både i smaken og mektig å drikke. Og så er det jo så godt med lett pisket krem på toppen – og kanskje litt finhakket sjokolade oppå toppen igjen! Nam! Kos deg!

LES MER: Er du klar for en kopp OPPFRISKENDE INGEFÆRTE MED SITRON

Teksten fortsetter under annonsen

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
5 dl melk
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Slik lager du varm sjokolade med krem

Hakk opp sjokoladen og ha 80 gram i en kjele sammen med melken. Varm det opp til kokepunktet.

Varm den på forholdsvis svak varme til den når kokepunktet. Pisk rundt noen gangen, båre for å forsikre deg om at det ikke setter seg fast i bunnen og for å røre ut sjokoladen skikkelig. Hell det over i en kopp eller et glass.

Mens sjokoladen varmes opp, kan du piske kremen. Pisk den til den blir akkurat passe luftig – du skal stoppe piskingen før den blir stiv.

Ha kremen oppå sjokoladen og dryss resten av den hakkede sjokolade på toppen.

Kos deg!

6 kommentarer til “Varm sjokolade med krem”

    • Takk, Charlotte!
      Det er veldig lenge siden jeg kjøpte det, men innbiller meg at det er kjøpt på Lagerhaus i Grensen i Oslo sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon