Dette er virkelig noe av det enkleste og beste som går å lage på et kjøkken. Alle former for pasta passer virkelig som fot i hose sammen med hvitløk, parmesan og god olivenolje. Og det er nesten de eneste ingrediensene som er i denne middagen.

Bare duften som brer seg i hele kjøkkenet når jeg lager dette, er nok til å sette det på menyen til stadighet!

Spagetti med hvitløk og parmesan

Dette trenger du for å lage spagetti med hvitløk og parmesan til 4 personer
500 g spagetti
3 ts salt
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili eller 1/4 ts tørkede chiliflak
3 ss olivenolje
1/2 ts Maldonsalt
noen greiner frisk oregano eller basilikum
godt med nykvernet pepper
25 g smør.
50 g parmesan

Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Vannet skal være like salt som saltvann i skjøen. Ha i spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når det er ca. 1/2 minutt igjen av koketiden, heller du spagettien over i et dørslag og lar den renne av.

Mens spagettien koker, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og har det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og Maldonsaltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter. Hakk opp krydderurtene og tilsett halvparten av dem i panna. La det surre videre. Ha over rikelig med nykvernet pepper og rør inn smøret.

Nå begynner etter all sannysnlighet spagettien å være ferdig. Så snart kokevannet er rent av, hvelver du den over i stekepanna og rører den sammen med hvitløken og olivenoljen.

Riv parmesanen over og rør den inn. Dryss over resten av urtene og server.

Spagetti med hvitløk og parmesan

Nam!

Spagetti med hvitløk og parmesan

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til Fru Timian Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *