Spagetti med hvitløk og parmesan
Dette er virkelig noe av det enkleste og beste som går å lage på et kjøkken. Alle former for pasta passer virkelig som fot i hose sammen med hvitløk, parmesan og god olivenolje. Og det er nesten de eneste ingrediensene som er i denne middagen.
Bare duften som brer seg i hele kjøkkenet når jeg lager dette, er nok til å sette det på menyen til stadighet!
LES MER! Sånn lager du supergod og kjapp PØLSEGRYTE I ÉN KASSEROLLE – ONE POT MIDDAG!
Ingredienser
Spagetti med hvitløk og parmesan
3 ts salt
2 fedd hvitløk
0.5 rød chili
3 ss olivenolje
0.5 ts flaksalt
20 blad basilikum
0.5 ts nykvernet pepper
25 g smør
50 g parmesan
Slik gjør du
Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Vannet skal være like salt som saltvann i skjøen. Ha i spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når det er ca. 1/2 minutt igjen av koketiden, heller du spagettien over i et dørslag og lar den renne av.
Mens spagettien koker, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og har det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og Maldonsaltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter. Hakk opp krydderurtene og tilsett halvparten av dem i panna. La det surre videre. Ha over rikelig med nykvernet pepper og rør inn smøret.
Nå begynner etter all sannysnlighet spagettien å være ferdig. Så snart kokevannet er rent av, hvelver du den over i stekepanna og rører den sammen med hvitløken og olivenoljen.
Riv parmesanen over og rør den inn. Dryss over resten av urtene og server.
God middag!
Nam!
Hadde dette til middag i dag. Smakte nydelig. Veldig godt, og følelsen av Italia kom sigende 🙂
Så bra, Monica! Kjenner det er alt for lenge siden jeg har spist akkurat den samme. Tror det må bli middagen i dag 🙂 Takk for tipset!
Kan man erstatte parmesan med gulost?
Ja det går fint, Lene!