Ukemeny for uke 9
Hulahei så fort disse ukene går! Jeg synes det er søndag og posting av ukemeny for kommende uke, nesten hele tiden jeg! Forhåpentligvis er det mye som faller i smak i ukemenyen for den kommende uka også. Her er det som vanlig litt av hvert. Jeg fortsetter med mine kjøttfrie mandager – uten at jeg egentlig tenker mye over det. Med 2-3 fiskemiddager hver uke i tillegg til kanskje 1 vegetarisk, sklir den kjøttfrie mandagen fint inn i planene.
Jeg ønsker deg en riktig fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. februar – Thailandsk Tom Yam-suppe
Om du nå skulle synes at det er litt ekstravagant å bruke ferske kreps i Tom Yam-suppa på en helt vanlig mandag, så kan du veldig godt erstatte den med biter av torsk eller sei istedenfor. Det finnes SÅ mange utgaver og varianter av Tom Yam at her er det bare å finne fram til sin mandagavariant.
Tirsdag 25. februar – Bakt potet med bacon og sopp
De trenger litt tid i stekeovnen disse potetene for å bli myke hele veien gjennom. Foruten tiden er det i grunn riktig så lite jobb med dem.
Onsdag 26. februar – Grove pannekaker med nætter og blåbær
Hjemme hos oss er det mannen i huset som er den store pannekakelageren. Nye varianter dukker stadig opp. Her er én med blåbær og nøtter i røra. Veldig gode!
Torsdag 27. februar – Fiskeform med laks, reker og karri
Her er en herlig kombinasjon av reker, laks og karri!
Fredag 28. februar – Wraps med kylling og bønner
Kylling oppdelt i passe biter sammen med moden avokado, røde bønner og svarte oliven, godt tullet inn i tortillalefser. Det er godt det!
Lørdag 1. mars – Saftige biffspyd med ananas og persille
I et lengselsblaff etter sommeren konkluderer jeg med at det er fullt muligå lage grillspyd på den første dagen i mars også. og om nå grillen er pent plassert langt inni boden, er grillelementet på stekeovnen et veldig godt alternativ. Sett inn stekebrettet på den nest øverste rillen i stekeovnen og la kjøttet grilles der. Blir supergodt!
Søndag 2. mars – Minipaier med blomkål og kylling
Med ferdigkjøpt butterdeig kan du veldig enkelt lage mange godsaker. Jeg synes disse små minipaiene både ser og smaker aldeles fabelaktig!
Ukens dessert – Sjokolademarmorerte muffins
Muffins er utrolig kjekt å lage når du prutselig finner ut at baking er tingen! Røren er kjempekjapp å røre sammen og steketiden mye kortere enn til de aller fleste kaker.
Ukens gjærbakst – Grovt hjemmebakt brød
Er du glad i godt hjemmebakt brød? Da kommer du til å elske disse brødene! Dette er for meg perfekte hverdagsbrød. Grove nok til at de både metter godt og gir en god dose med fiber, og skikkelig saftige. De er dessuten fulle av knasende kjerner og frø. Og det kan jeg like.
En god uke til deg!
Så mye fristende!
http://www.bryllupstid.no
Så hyggelig at du synes det, Aline 🙂