Pasta med pesto og to sorter pølse
Jeg er særdeles svak for hverdagsmiddager pakket full av smak og som er både kjappe og enkle å lage. Hverdagene for de fleste av oss er jo sånn at vi ikke har masser av tid til å lage middagen. Innimellom føler jeg at det kreves et forrykende tempo for å rekke å lage middagen etter at jeg kommer hjem fra jobb og før vi løper videre.
Og ettersom jeg liker best å lage maten vi spiser selv, og ikke kjøpe den ferdig, er jeg bestandig på utkikk etter ny inspirasjon og gamle ideer jeg kan gi en ny vri.
Her er en gjenganger i familien vår. Basen er den samme: pasta med pesto. Så varierer både pestoen og tilbehøret ut fra humør, vær og hva jeg har tilgjengelig.
Dette trenger du for å lage pasta med pesto og to sorter pølser
400 g pastaskruer
250 g ostepølse
150 chorizopølse
1 ss olivenolje
300 g cherrytomater – gjerne ulike sorter
1 neve svarte oliven
litt parmesan
noen ruccolablader
Pesto
50 g mandler
1 fedd hvitløk
30 g ruccola
½ stor potte med basilikum
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
40 g parmesan
½ ts salt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft
Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.
Skjær ostepølsene i skiver og chorizoen i terninger. Varm oljen i en stekepanne og stek de to pølsetypene til de blir gyllenbrune. Del opp tomatene i mindre biter.
Det kjappeste er å lage pestoen i en food processor. Ha mandlene og hvitløkfeddet i processoren og kjør knivene rundt til de blir helt smulete. Så har du i ruccolaen og basilikumbladene og hakker dem før du sper med olivenoljen. Riv parmesanen og ha i. Smak til med salt, nykvernet pepper og sitronsaft.
Når pastaen er ferdig kokt, heller du den over i et dørslag. Ta vare på litt av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kasserollen og ha i halvparten av pestoen og ½ dl av kokevannet. Bland det sammen. Ha pølsebitene, tomatene og olivenene i kasserollen og bland det hele sammen.
Hell det over på et serveringsfat. Fordel resten av pestoen, samt noen ruccolablader og litt mer parmesan over til slutt.
Godt måltid!
Denne skal eg prøve,med så masse gode ingredienser må det jo berre bli godt,gleder meg!
Det blir det, Hildegunn!
Lykke til!
[…] dagen før også. Noe som vi gjør støtt og stadig. Her er noen av mine pasta med pestofavoritter: Pasta med pesto og to sorter pølse, pasta med pesto og chorizo og pasta med hjemmelagd […]
Har du et eksempel på god olivenolje? 🙂
Vel iallfall en som er ekstra virgin. Ellers må du nesten bare prøve deg frem, Mette 🙂
Må bare igjen skryte av god oppskrift. Enkel og smakfull? Til og med gutta på 9 som var litt skeptisk til pesto’n skrapa tallerkenen ?
Hjemmelaget pesto er bare knallgodt! Jeg bruker litt basilikumolje fra Oliviers&co. Blir såå god? Anbefaler oljer fra de til hun som etterspurte gode olivenoljer. Litt dyre men veldig gode!
Mvh LillaLilleli
Herlig, Lillian! Tusen takk for tilbakemeldingen. Ja, det er ganske moro med unger og pesto. Min erfaring er også at de ELSKER det 🙂
Vet det ikke er onsdag, men laget pasta salaten 🙂 wow!!! Helt nydelig for barn og voksne.
Takker og bukker !
Hei Renate! Det er så bra når man bare MÅ lage det før det står på planen! Vi elsker også denne oppskriften!