Hvit trøffelsjokoladekake med blåbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvit trøffelsjokoladekake med blåbær

Dette er rett og slett en supergod kake! Den er så saftig og så god, og all den hvite sjokoladen som du bruker i den smaker helt perfekt sammen med blåbærsyltetøyet i det midterste laget. Jeg bare elsker denne kaken!

Du vil kanskje sperre opp øynene når du leser den mengden med hvit sjokolade som går med for å lage den, men det ferdige resultatet er verdt hvert eneste gram!

Jeg steker to bunner i hver sin 22 cm store ringform. Har du bare én, steker du ferdig den ene bunnen først.

Det er en mektig kake, så denne oppskriften er nok til 12 kakestykker.

Hvit trøffelsjokoladekake

Dette trenger du for å bake hvit trøffelsjokoladekake

Kakebunner
125 g hvit sjokolade
200 g romtemperert smør
250 g finkornet sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl H-melk

Hvit sjokoladefyll og glasur
500 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte

Fyll
1 ½ dl blåbærsyltetøy, jeg bruker Lerums utvalgte med 70 % bær
kakepynt – her bruker jeg kandisert lavendel

Det er best å lage både kakebunnene og sjokoladefyllet dagen i forveien.

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt sjokoladen til kakebunnen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig i en miksmaster. Tilsett eggene ett og ett. Bland sammen hvetemelet og bakepulveret og tilsett det og melken vekselvis. Tilslutt har du i den smeltede sjokoladen og blander det sammen.

Fordel røren i de to smurte formene og stek kakene på hver sin rille i 30–35 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnene er gjennomstekt. Avkjøl bunnene på en bakerist.

Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den i en bolle. Kok opp fløten og finhakk resten av sjokoladen. Hell fløten over sjokoladen og rør til det blir glatt og klumpfritt. La det stå kaldt over natta.

Neste dag deler du hver kakebunn i to og plasserer én av delene på et kakefat. Nå skal ¼ av sjokoladeglasuren fordeles oppå dette og det tredje laget, og resten brukes som glasur. På lag to, fordeler du blåbærsyltetøyet.  Fordel så resten av glasuren over og rundt kaken.

Dryss kakepynten over til slutt.

Hvit trøffelsjokoladekake

Små sjokoladepåskeegg er også veldig fint som pynt.

Hvit trøffelsjokoladekake

God påske!

 

5 kommentarer til “Hvit trøffelsjokoladekake med blåbær”

  1. Hei, går det fint å bruke 2stk former med en diameter på 23cm ? Bør jeg gjøre noe med steketiden i så fall ?

  2. Hei Irene!
    Ja, det går fint. De vil bli litt flatere da, men det gjør ingenting. Det kan hende at den blir ferdigstekt på noen færre minutter, så sjekk etter.
    GOd bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon