En av de mest populære fiskeoppskriftene jeg har på bloggen er fiskepinner med hjemmelagd pommes frites og remulade. Den oppskriften har veldig mange tilhengere! Og der er jo bestandig morsomt.

Her har jeg laget en laksepinneversjon, og serverer rullet i en lefse sammen med guacamole og salat. Skikkelig digg, spør du meg. Jeg tror du kommer til å være enig.

Laksepinner med guacamole og agurkstenger

Oppskrift på laksepinner med guacamole og agurkstenger

til 4 personer

Laksepinnene
600 g laksefilet
ca. 2 dl hvetemel
2 egg
ca. 2 dl brødrasp/griljeringsmel
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
2 ss solsikkeolje

Guacamole
2 modne avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
10–12 dråper grønn tabasco
3 ts rømme
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Tilbehør
tacolefser eller potetlefser
agurk delt i staver
cherrytomater
noen salatblad, her bruker jeg issalat og ruccola

Prøv å del opp fiskefiletene slik at hver laksepinne blir så lik i tykkelsen som mulig. Del fiskefiletene i 7-8 cm lange pinner.

Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk eggene lett sammen i en annen og griljeringsmelet i en tredje. Jeg bruker et griljeringsmel som heter «Panko», som er tørket og knus loff. De pakkene får du kjøpt på innvandrerbutikker. De gir en litt mer luftig, men sprø, stekeskorpe. Dypp fiskebitene først i hvetemelet, så egget og tilslutt i griljeringsmelet. Dryss over salt og pepper etterpå. Jeg bruker å legge dem over på en tallerken etter hvert som de er klare.

Smelt sammen halvparten av smøret og oljen i en stekepanne og stek halvparten av fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Ha litt over medium varme på platen. Legg pinnene over på et serveringsfat og dekk dem til for å holde varmen mens du steker resten.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Fordel salat, tomat, agurk, guacamole og laksepinner i lefsene og rull dem sammen.

Laksepinner med guacamole og agurkstenger

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til frutimian Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *