Daimkake med kaffesmak

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter + frysing i minst 4 timer

Porsjoner: 10

Daimkake med kaffesmak

Er det sånn med deg at du lager kaker i perioder? Sånn er det iallfall med meg. I en periode lager jeg noen kaker masse, for så å ikke lage dem igjen på lange stunder. Det fine med det er jo at når jeg plutselig oppdager dem igjen, er det skikkelig «frem fra glemselen»-stemning.

Det var år og dag siden jeg både hadde smakt og lagd daimkake da jeg nylig fikk det servert i bursdagsselskap hos en venninne. Gjensynet var så forførende at jeg måtte finne fram min gamle oppskrift og lage ny kake allerede dagen etterpå.

Dette er derfor en særdeles god, gammel og velprøvd oppskrift. Jeg bare puttet i litt ekstra med daim i kaken. Blir liksom aldri for mye daim!

Dette er en stor kake. Jeg bruker rundforma som er 26 cm i diameter.

Ingredienser

Daimkake med kaffesmak

Mandelbunnen
175 g mandler
5 eggehvite(r)
125 g sukker

Daimisen
5 eggeplomme(r)
125 g sukker
6 dl kremfløte
0.5 dl kaffe sterk og kald
3 plate(r) daim doble pakker

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 26 cm i diameter.

Ha mandlene i en food processor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. I mellomtiden pisker du eggehvitene i en mikser. Når de begynner å forme seg til hvite topper, tilsetter du sukkeret i en stråle og pisker det sammen til du får en blank og glatt marengs. Rør inn de malte mandlene. Fordel røren i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek bunnen i 25 minmutter. Ta den ut og la den bli helt avkjølt.

Pisk sammen eggeplommene og sukkeret til du har fått en luftig masse og sukkeret er helt oppløst. I en annen bolle pisker du kremfløten til du får en luftig krem. Bland sammen eggedosisen, den piskede kremen og kaffen. Hakk opp to av de doble daimpakkene og rør inn.

Fordel dette oppå den avkjølte bunnen. Hakk opp den siste doble daimpakken og fordel det over kaken før du setter den i fryseren i minst 4 timer. Du kan gjerne la den stå over natta.

Kaken smaker bestandig best når den rekker å tine litt før servering, så husk å ta den ut i god tid.

Daimkake med kaffesmak

Daimkake med kaffesmak

Daimkake med kaffesmak

Nyt livet!

23 kommentarer til “Daimkake med kaffesmak”

  1. Hei Marit! Denne kaken ser veldig god ut. Men siden du skriver «med kaffesmak» hadde jeg trodd det skulle være kaffe i oppskriften? Eller…

    Ingrid

  2. Men i alle dager, da. Jeg la jo vitterlig ut hvor mye kaffe det skulle være i oppskriften – etter at du Ingrid hadde påpekt at det manglet 🙂 Den vil tydeligvis ikke være med! Skal skrive det inn en gang til, men det skal altså være 1/2 dl sterk, kald kaffe 🙂

  3. Denne skal jeg prøve. Har laget en del slike kaker men uten mandler, bare med marengs. Har laget en annen oppskrift nå og da falt bunnen sammen når jeg hadde på isen, Vet ikke helt hva det kommer av. Muligens stekt den for lenge?. Skal nå prøve denne oppskriften. Den så fantastisk ut.

    • Hei Siri!
      Den holder seg fint ganske så lenge. Har aldri testet, men ser ingen grunn for at den iallfall ikke skal holde seg i minst 3 måneder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon