Ukemeny for uke 19
Jammen går ukene fort! Og det er herlig! Det er herlig å se hvordan det blir grønnere og grønnere rundt oss for hver eneste dag.
Vi har fått 5 nye tilskudd til familien den siste uka! Mannen har snekret hønehus, så nå sprader 5 hvite høns rundt omkring og er riktig så fornøyde. Jeg kommer garantert til å skrive mer om disse hønene. Nå blir det masse gode, ferske og økologiske egg i huset. Jeg feirer de nyankomne med å ha med en skikkelig eggeomlett i ukemenyen óg å ha med ett av de beste brødene jeg vet om, brioche – som også er veldig eggrikt – som ukens gjærbakst.
Jeg håper du finner mange ting i ukemenyen som du har lyst til å lage. En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 5. mai – Spansk potetomelett med laks og brokkoli
En god omelett er bestandig en bra løsning når lysten på god mat er stor og tiden knapp. En omelett kan lages helt, helt enkel med bare egg, melk og litt salt, eller den kan bygges opp nærmest så mye som du vil.
Tirsdag 6. mai – Pasta med kylling og tomatsaus
Vi er enige om at vi elsker supergode hverdagsmiddager som kan lages på under 30 minutter! Ikke sant? Og som i tillegg er bra for både kropp og sjel å spise. Det er denne middagen!
Onsdag 7. mai – Reker og ris på en onsdag
Her er reker og ris i skjønn forening. Nærmere bestemt kalt rekepilaff. Pilaff er en rett basert på ris eller bulgurhvete og har sitt utspring i Midtøsten. Den kan serveres som en siderett eller hovedrett, alt etter hva du tilsetter. Og det kan du variere i det uendelige.
Torsdag 8. mai – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer
Jeg elsker supper! Har alltid gjort, vil alltid gjøre det! Jeg skrev en gang om suppens tre S-er: smatting, slurping og svetting, og viktigheten av alle tre S-enes tilstedeværelse ved suppespising. Det er det lett å oppfylle med denne tomat- og grønnsakssuppa. God, billig og næringsrik er den også, så da er det bare å nyte i vei!
Fredag 9. mai – Tex-mexform med kylling og chorizo
Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!
Lørdag 10. mai – Pasta med pesto og to sorter pølse
Elsker virkelig smakene i denne salaten. Superenkel å lage er den også!
Søndag 11. mai – Deilig lammekjøtt med mango og ris
Her er det lammefilet, ris og mango i en riktig så skjønn forening. Får du ikke tak i lammekjøtt, kan du bruke storfekjøtt.
Ukens dessert – Saftig krydderkake med sjokoladeglasur
Denne krydderkaken fra min svigerinne er fantastisk kjapp å lage og er bestandig en sikker vinner hos både barn og voksne.
Ukens gode gjærbakst – Brioche
En ekte briocheloff skal være så luftig og lett at den nesten flyr avgårde helt av seg selv, samtidig som den skal være full av smør og egg. Er det virkelig mulig, tenker du kanskje da? Og ja! Det er det!
En riktig god uke til deg!