Røkt laks med asparges og erter
Det er deilig befriende når god mat er så lettvint og enkel å lage at du nesten er ferdig før du har begynt. Det er denne retten et definitivt bevis på. Forutsetningen for at det ferdige resultatet skal bli helt perfekt, er at du bruker god røkt laks eller ørret. Min erfaring her er at du veldig ofte får det du betaler for, så ta det med i beregningen når du går til innkjøp.
Det er jo egentlig ikke snakk om matlaging i dette tilfellet. Mer riktig forklart som bitte litt koking, litt skjæring og litt dandering helt til slutt.
Den salte laksen er perfekt følge til de litt søte og sprø aspargesene og sukkerertene.
Oppskriften passer enten som en forrett, som snacksemat eller som en del av et koldtbord.
For tips til hva annet du kan servere sammen på et koldtbord, se nederst i denne saken.
Dette trenger du for å lage røkt laks med asparges og erter til 4 personer
8 asparges
75 g sukkererter
400 g røkt laks i tynne skiver
1 sitron
Skjær vekk den nederste, grove delen av aspargesstilken. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesen i 2 minutter. Skjær sukkerertene i strimler og ha i det kokende vannet de siste 30 sekundene. Hell det over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen. Du kan også legge dem over i en bolle med isvann.
Legg lakseskivene fint på et serveringsfat. Bruk en grønnsaksskreller og skjær helt tynne strimler av aspargesen. Fordel aspargesen og sukkerertene over. Del sitronen i båter og legg på siden av fatet.
Ønsker du å servere dette som en del av et koldsbord, men er usikker på hvor mye mat du skal lage? Her ser du hvordan du porsjonsberegner et koldtbord.
Godt måltid!
Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!
That looks fantastic, mostly that I’m on a low carb diet, this recipe works for me!
Yes, this will work with a low carb diet too, Afner 🙂