Den beste waldorfsalaten!
Den beste waldorfsalaten er det perfekte tilbehøret til både varm og kald mat. Og den er akkurat like god å servere til julekalkunen som til roastbiffen på 17. mai. Ja, den passer også strålende bra til grillspydet ute ved grillen.
Tradisjonelt når du lager waldorfsalat, er det vanlig å lage en base bestående av pisket krem og majones. Her bruker jeg en blanding av majones og rømme istedenfor. Det gir en litt lettere og litt mer syrlig smak. Veldig godt!
LES MER! Vil du lage waldorfsalat med kremfløte? Finn oppskriften her!
Denne waldorfsalaten rører du sammen på noen få strakser, og du kan gjerne lage den dagen før servering.
Ingredienser
4 ss rømme
0.5 ts salt
nykvernet pepper
0.5 sitron saften
2 rødt eple/røde epler
3 stenger stangselleri
200 g blå druer
0.5 hjertesalat
150 g valnøtter
Slik lager du den beste waldorfsalaten
Rør sammen majones, rømme, salt og pepper i en bolle.
Ha sitronsaften i en annen bolle. Del eplene i to og fjern kjernehusene før du skjærer eplene i tynne skiver. Ha skivene i bollen og rør rundt slik at alle epleskivene blir dekt med sitronsaft. Da blir de ikke brune i fargen.
Skjær selleristilkene i tynne skiver og del druene i to. Hjertesalaten skjærer du i mindre biter. Bland forsiktig sammen alt, inklusive sitronsaften.
Kos deg med den beste waldorfsalaten!
Lyst til å sjekke ut Fru Timian SMAK?
Hvor mange personer passer denne til?
4 personer som tilbehør 🙂
Hva kan eple erstattes med?
Du kan jo bruke harde pærer kanskje? Eller du har bruke appelsin, så får du litt mer julepreg på den 🙂