Sånn lager du perfekt eggerøre
Eggerøre er det perfekte å lage til både søndagsfrokosten, koldtbordet og kveldskosen. Ikke sant? Ikke har jeg tall på hvor mange ganger en eggerøre har fått et helt alminnelig frokostbord til å skinne litt ekstra. Eller kveldsmaten for den del.
For meg er eggerøre genialt å lage når jeg har lyst på litt ekstra godt!
Til eggerøren denne gangen serverer jeg røkt laks og gode lomper.
Jeg vet det er mange ulike måter å lage eggerøre på, og at den riktige franske kokkemåten har en annen fremgangsmåte enn dette og gir en våtere eggerøre enn dette. Men ettersom dette er min blogg, lager jeg den sånn som jeg liker den best – og det er når den blir laget på denne måten 🙂
Oppskrift på eggerøre
4 personer
8 egg
½ ts salt
2 runder med pepperkverna
3-4 ss melk eller fløte
20 g smør
noen skiver røkt laks eller ørret til servering
god brød eller noen lomper til servering
Visp lett sammen eggene, saltet, pepperen og melken eller fløten til all eggehviten og plommene er vispet helt sammen.
Smelt smøret i en stekepanne, på forholdsvis svak varme og hell i eggestanden. Skrap med en sleiv eller tilsvarende langs bunnen av stekepanna etterhvert som eggene stivner. Eggerøren er best når den akkurat har stivnet, ikke mer enn det. Hell den over på et kaldt fat slik at stekeprosessen stoppes.
Kos deg!