Fint vær er grillvær og grillvær er som skapt for en skikkelig saftig og god burger! Jeg elsker virkelig hjemmelagde burgere, og det vet jeg at veldig mange andre gjør også!

Det å lage sin egen burger gåd både fort og det gir deg mulighet til å variere smakene ut fra hva du har lyst på. For å gi enda mer saftighet til disse burgerne, bløtlegger jeg tørkede brødsmuler i melk som jeg så blander inn sammen med kjøttdeigen.

Saftig hamburger med relish

til 4 personer

Hamburgerne
30 g tørkede brødsmuler eller en loffskive skjært i småbiter
3 ss melk
600 g kjøttdeig
1 egg
1 fedd hvitløk
3 greiner oregano
3 greiner timian
1 grein estragon
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
olje til stekingen eller grillingen
bruk gjerne andre krydderurter også hvis du har det tilgjengelig. Bruk av det du har.

Ultraenkel dressing
1 ½ dl lettrømme
2-3 ts  Stonewall Kitchen ketsjup
bittelitt salt
nykvernet pepper

Maisrelish
2 maiskolber – som du kjøper ferdig kokt og vakuumert
1 potte koriander
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1 vårløk
4 ss olivenolje
½ lime
½-1 ts schrirashasaus (kan utelates)
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha brødsmulene i en bolle sammen med melka og la det stå i noen minutter for du blander det sammen med kjøttdeigen og egget. Hvitløkfeddet river du på den fine siden av rivjernet og krydderurtene finhakker du. Lager jeg mange burgere i slengen – som jeg ofte gjør – kjører jeg bestandig hvitløken og urtene i food processoren. Rør alle ingrediensene til hamburgerne godt sammen.

Hell litt nøytral olje – type solsikkeolje – i en bolle og væt håndflatene med den før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Legg burgerne på en varm grill og stek dem i 4-5 minutter på hver side på ganske sterk varme.

Rør sammen rømmen, ketsjupen, salt og pepper til dressingen.

Til maisrelishen legger du maiskolbene på grillen og griller dem til de blir brunflekkete. I mellomtiden kan du gjøre klart resten.

Hakk opp korianderen og chilien. Riv hvitløkfeddet og det grønne på limeskallet på den fine siden av rivjernet. Skjær vårløken i tynne ringer. Ha dette og resten av ingrediensene i en bolle og rør det sammen.

Når maisen er ferdig, skjærer du løs maiskornene fra selve kolben og blander det inn også.

På bildet har jeg også brukt ferdig agurkrelish og en paprikarelish, kjøpt ferdig.

Saftig burger på grillen!

Varm hamburgerbrødene før du plasserer, burgere, brød, salat, dressing og relish oppå hverandre i en eneste skjønn blanding.

Saftig burger på grillen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til Super Lenny Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *